Nederlandse klanten blijven bij Satyam-contract

Dit artikel delen:

Vooralsnog houden Nederlandse klanten vast aan hun contract met de Indiase dienstverlener Satyam. Zij kijken wel kritisch naar de ontwikkelingen bij de automatiseerder, maar zolang de activiteiten niet in gevaar komen zien ze geen reden om over te stappen.

Nederlandse klanten van Satyam houden vooralsnog vast aan hun eerder met de ict-dienstverlener gesloten contract. Wel houden ze de ontwikkelingen angstvallig in de gaten. De voormalig ceo Ramalinga Raju van de Indiase dienstverlener maakte begin 2009 bekend dat hij boekhoudfraude pleegde. Raju en zijn broer Rama Raju hebben inmiddels het bedrijf verlaten. Beiden zijn door de politie opgepakt.

KPN sloot onlangs een contract met Ordina voor het beheer, onderhoud en de vernieuwing van de website, waarin Satyam onderaannemer is. Zowel het telecombedrijf als de Nederlandse dienstverlener zeggen de contracten kritisch te bekijken, maar nemen vooralsnog geen stappen. "We hebben nu nog geen reden om het contract te wijzigen", aldus een woordvoerder van Ordina. KPN heeft nog een ander contract met Satyam voor het testen van applicaties. "Dat gaat om minder dan vijf procent van alle testactiviteiten. Als het operationele effecten heeft dan grijpen we pas in", zegt een woordvoerder.

Philips

Ook Philips heeft contracten gesloten met Satyam. In het Financieele Dagblad zegt een woordvoerder dat zijn bedrijf betwijfelt of de Indiase dienstverlener het contract kan voortzetten. Het Nederlandse elektronicaconcern zou al plannen hebben om de bestaande activiteiten die nu door Satyam worden uitgevoerd, over te hevelen naar andere partijen. Volgens analistenbureau Forrester moeten klanten nu kritisch kijken naar de contracten met de dienstverlener.

Nederland is een interessante markt voor de dienstverlener. Het Europese hoofdkantoor van Satyam is gevestigd in Hoofddorp. Het bedrijf wil in Nederland ook een delivery center opzetten waar het programmeer- en testwerk wordt gedaan, vertelde Europees directeur Peter Heij in november 2008. Het is onduidelijk of die plannen, na de laatste ontwikkelingen, nog worden doorgezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-13T10:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.