ICT Automatisering slachtoffer miljoenenfraude

Dit artikel delen:

Dienstverlener ICT Automatisering heeft aangifte gedaan tegen een medewerker die wordt verdacht van het wegsluizen van 2,5 miljoen euro. De miljoenenfraude zou in 2008 zijn gepleegd en het werk zijn van een individu. Ceo Bram Schot is geschokt.

Dienstverlener ICT Automatisering verdenkt een werknemer van het wegsluizen van 2,5 miljoen euro. Tegen de medewerker is aangifte gedaan. Het personeelslid is per direct ontslagen. De fraude zou hebben plaatsgevonden in 2008. De dienstverlener denkt dat het om een individuele actie gaat en verwacht niet dat andere werknemers bij de fraude betrokken zijn. Het bedrijf onderzoekt welke gevolgen de miljoenenfraude heeft voor de financiële resultaten van 2008.

Ceo Bram Schot: "Wij zijn geschokt door deze ontdekking. Ons bedrijf is niet bestand tegen iemand die willens en wetens de regels overtreedt." De ict-dienstverlener houdt alle procedures en controlemechanismen tegen het licht om fraude in de toekomst te voorkomen.  De topman zegt er alles aan doet om het geld terug te krijgen.

De ict-automatiseerder  boekte over 2007 een omzet van 88,3 miljoen euro, de winst kwam uit op 6,1 miljoen euro. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volgens mij moeten ze per direct ook de CEO ontslaan. Dit is amateurisme van de bovenste plank. Ook even kijken wie de accountant is en die ook aansprakelijk stellen.

"Ceo Bram Schot: "Wij zijn geschokt door deze ontdekking.

Doet me denken aan de woorden van mijn ouwe sergant..

"Vertrouwen is goed, Controle is beter"

Ze moeten helemaal niemand ontslaan, en ze hadden ook niets moeten zeggen. Ze hadden iets in de hand om de bewuste medewerker onder druk te zetten (voordeel 1) en vervolgens te detacheren bij de concurrent en daar de zelfde grappenmakerij uithalen. (voordeel 2 en 3). Zo kan de werknemer zijn schuld terugbetalen op kosten van de concurrentie.

Zo'n on-intelligente reactie heb ik nog nooit gelezen Oskar..ik sta hier echt van te kijken, en ik hoop dat je gewoon een zieke grap maakt.

Geachte Gast (30-01 15:21)

Heet jij toevallig Bram Schot? Al dan niet, gezien uw reactie heeft u een bijdrage tot dit artikel met enige toegevoegde waarde. Ik ben zeer benieuwd. Want wat hier is gebeurd (bijna 50% van je winst spoorloos) vind ik vrij onbegrijpelijk. Wel ben ik er inmiddels van overtuigd dat als het geld niet van de leidinggevenden zelf is, er heel anders mee om wordt gesprongen.
Ten aanzien van mij bijdrage is de vraag: Of ik ben heel dom, of ik ben een grappemaker of ik ben geniale adviseur. Aan de lezers de keus

ps. Er wordt overigens gesproken over "verdachte" en niet veroordeelde. Dus het in dienst nemen van de "verdachte" moet nog even in de koelkast.

Oskar klinkt naar 'geenstijl', ook zo 'hoog intelligent', althans dat denken ze zelf.

Het grappige is dat Bram Schot zelf een accountant is qua achtergrond. met jaren ervaring. maar ja. dit soort dingen gebeuren in bedrijven van iedere orde qua grootte. Toch blijft het bizar dat dit soort schandalen nog mogelijk zijn in dit post-enron tijdperk. Tamelijk onprofessioneel dus wel; maar om dit nu direct te verwijten aan de CEO?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-30T10:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.