Atos Origin boekt minder winst in Nederland

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos Origin boekte in 2008 dertig procent minder winst in Nederland dan een jaar eerder. Nederland was de enige regio waar de omzet ten opzichte van 2007 daalde.

Atos Origin maakte in Nederland het afgelopen jaar flink minder winst dan in 2007. De dienstverlener boekte in 2008 een bruto winst van 90,6 miljoen euro. Een daling van meer dan dertig procent in vergelijking met de 127,1 miljoen een jaar eerder.

De nettowinst van de onderneming halveerde ten opzichte van 2007. Het bedrijf maakte 23 miljoen euro winst na aftrek van bijzondere, eenmalige kosten. De wereldwijde brutowinst kwam uit op 181 miljoen euro. Het verschil wordt onder andere verklaard uit de 103 miljoen euro die Atos uittrok voor een reorganisatie.

Voorlopige cijfers

De dienstverlener maakt begin februari al de voorlopige cijfers bekend. In Nederland werd een omzet gemaakt van 1,063 miljard euro. Dat is een daling van 1,6 procent vergeleken met 2007. Nederland is de enige regio waar de omzet daalde.

Vooral in Groot-Brittannië deed de dienstverlener goede zaken. De omzet groeide daar met 9,7 procent naar 950 miljoen euro. Er werd in Groot-Brittannië 49,6 miljoen euro brutowinst gemaakt.

De dienstverlener doet het minder goed dan zijn concurrenten. De groei van het bedrijf bleef vijf procent achter bij de gemiddelde groei van de concurrenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-18T16:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.