Centric krijgt geld toe bij overname BPO

Dit artikel delen:
ordina

Centric krijgt geld van Ordina om zijn bpo-activiteiten over te nemen. Het bedrag bedraagt maximaal 32 miljoen euro. Het geld wordt betaald ter compensatie van toekomstige investeringen en operationele kosten.

Ict-dienstverlener Ordina heeft Centric geld gegeven om de bpo-activiteiten over te nemen. Een woordvoerder van het bedrijf wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat, maar het bedrag is maximaal 32 miljoen euro.

Het geld wordt betaald ter compensatie van de toekomstige investeringen en operationele kosten. "Bijvoorbeeld de kosten om de platformen draaiende te houden", zegt de woordvoerder. Het geld wordt in de tweede helft van 2009 en in de eerste helft van 2010 overgemaakt aan Centric.

Winstgevend

Centric-directeur Gerard Sanderink denkt de bpo-activiteiten weer winstgevend te kunnen maken. Sanderink: "We hebben in het verleden laten zien dat wij verliesgevende activiteiten een turn-around kunnen geven. Dat doen we door niet verder te gaan met activiteiten die niet bijdragen aan het resultaat en waar geen muziek in zit." Hij wil nog niet zeggen hoe dit er uit gaat zien. Eerst wil hij de klanten inlichten.

Ordina schrijft in 2008 72,5 miljoen euro af op de bpo-activiteiten. Het stopte in oktober met bpo. De investeringen in de platformen om de klantactiviteiten op te laten draaien viel duurder uit dan verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wie neemt mijn ellende over?

Straks gaan we in de ICT-sector hetzelfde patroon zien als in de USA banken wereld. Wie koopt mijn slechte hypotheken / ondoorzichtige financiele producten van me over, zodat ik zelf weer gezond verder kan.

Of je kunt er - als Centric - een leuke sterfhuisconstructie van maken - om je eigen (toekomstige) verliezen op af te gaan schrijven onder de noemer van "kredietcrisis"

Hoog tijd voor "meer transparantie" in deze ict sector ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-27T15:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.