Tata opent servicecentrum in Eindhoven

Dit artikel delen:

Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, (rechts) en TCS-topman Subramanian Ramadorai (links) tijdens de opening van het servicecentrum.

Een groot contract met chipfabrikant NXP is de basis voor het eerste servicecenter in Nederland van de Indiase ict-dienstverlener Tata Consultancy Services. Het is de achtste dienstenlocatie van TCS in Europa. De onderneming zegt in gesprek te zijn met andere Nederlandse opdrachtgevers.

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel en TCS-topman Subramanian Ramadorai openden het servicecentrum van de Indiase dienstverlener Tata Consultancy Services. Van Gijzel noemde de aanwezigheid van de Indiase offshore-specialist belangrijk voor zijn stad. Eindhoven wil in de komende decennia tot de top drie behoren van locaties in Europa die draaien op technologie en innovatie. "Zuid-Oost Nederland is goed voor 50 procent van de R&D-uitgaven in ons land." Hij wees er op dat 'Brainport Eindhoven' (verantwoordelijk voor 11,4 procent van het BNP) Amsterdam (12,1 procent) al bijna heeft ingehaald als grootste economie van Nederland.

Het 'High Tech Centre of Excellence' van TCS in Eindhoven ligt pal tegenover het centraal station. Er werken bijna vijftig mensen, waarvan 35 voor NXP. De Nederlandse chipfabrikant besteedde vorig jaar een fors deel van zijn applicatiebeheer uit aan TCS (vijfjarig contract, waarde: honderd miljoen dollar). "Wel stelden wij als voorwaarde dat TCS in Nederland een locatie zou inrichten. Alles overbrengen naar India gaat niet. Dat werkt te traag qua afstand en tijd", zei Louis Luijten, chief information officer van NXP, in zijn speech.

Rabobank

Die voorwaarde van NXP heeft TCS aangegrepen om in Nederland (in Amsterdam is het Europese hoofdkantoor gevestigd) een servicecentrum te openen, vertelt Shankar Narayanan, het pas aangestelde hoofd van TCS Benelux. "Het is ons achtste servicecentrum in Europa. Het zijn geen nieuwe rekencentra, maar komen voort uit de wens van een klant om een locale operatie te houden. Van daaruit breiden we de dienstverlening uit naar andere klanten. In de Benelux praten we al met andere opdrachtgevers om ook hun diensten onder te brengen in Eindhoven." Inmiddels krijgt de Rabobank al ondersteuning vanuit Eindhoven: voor de bank implementeerde TCS de productlijn 'B@NCS for Securities' (voor het effectenverkeer).

In 2008 opende TCS in Düsseldorf nog een Duits servicecentrum. De ict-dienstverlener heeft plannen om in Europa nog meer servicecentra te openen, onder meer in Frankrijk. Wereldwijd beschikt TCS over tachtig centra, waarvan inmiddels ook één in de Verenigde Staten (Cincinnati/Ohio).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-08T09:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.