Atos Origin verzorgt olympische ICT tot 2016

Dit artikel delen:

Automatiseerder Atos Origin verzorgt in elk geval tot 2016 de ict achter de Olympische Spelen. Het bedrijf heeft daartoe zijn contract met het Internationaal Olympisch Comité met vier jaar verlengd. De dienstverlener integreert, beheert en beveiligt sinds 2002 de ict-systemen die alle wedstrijdresultaten en informatie over de atleten doorgeeft aan toeschouwers en media.

Het Olympisch Comité is te spreken over de diensten van Atos Origin, vertelt IOC-voorzitter Jacques Rogge. De dienstverlener is volgens hem 'het brein achter de technologische activiteiten voor de Olympische Spelen' en zou de diensten consistent en conform afspraak leveren.

Volgens Atos Origin is de ict achter de Olympische Spelen een van de meest bedrijfskritieke projecten als het gaat om het beveiligen van gegevens, vaste budgetten en een 'onwrikbare deadline'. Na elk evenement zorgt de automatiseerder voor kennisoverdracht zodat ervaringen kunnen worden gebruikt bij de volgende Olympische Spelen en bij andere klanten van Atos Origin.

4000 in Beijing

In de weken voorafgaand aan en tijdens de Spelen in Beijing zette de dienstverlener ongeveer vierduizend medewerkers in, waarvan 25 uit Nederland. Dat vertelde algemeen directeur Rob Pols van Atos Origin Nederland vorig jaar in een interview met Computable. ' Wij stellen ze maximaal zes maanden vrij van andere werkzaamheden en als de Spelen achter de rug zijn, komen ze terug in hun functie.'

Als voorbeeld van Olympische ict-toepassingen noemde Pols Info2008 en het Commentator Information System (CIS). Info2008 is een systeem voor profielinformatie, tijden, wedstrijdgegevens en persoonsgegevens van alle tienduizend olympische sporters. CIS is ontwikkeld voor de duizenden journalisten en verstrekt resultaatgerichte informatie.

De komende jaren regelt de dienstverlener de Spelen van Vancouver (2010), Londen (2012), Sochi (2014) en de zomerspelen van 2016. Eerder leverde Atos Origin de ict bij de Spelen in Salt Lake City (2002), Athene (2004), Turijn (2006) en Beijing (2008).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt me een fantastisch mooie opdracht met veel exposure. Gefeliciteerd met de verlenging Atos!

met pijn in het hart, maar idd: chapeau Atos.

pracht contract.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-25T13:39:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.