Centric schikt ontslagzaken met 61 werknemers

Dit artikel delen:

Alle ontslagzaken van de 61 Centric-medewerkers die in april werden ontslagen, zijn geschikt zonder tussenkomst van een rechter. Dat zegt de vakbond FNV Bondgenoten en een arbeidsjurist betrokken bij de ontslagronde. Het gaat om de medewerkers die werkten bij de divisie Ordina Business Process Outsourcing (BPO). Deze divisie kocht Centric in april 2009 van Ordina. Het bedrijf probeerde individuele regelingen te treffen met de medewerkers, maar niet alle betrokkenen gingen daarmee akkoord.

De dienstverlener vond dat hij geen collectief ontslag hoefde aan te vragen voor de ontslagen die waren aankondigd. Het bedrijf probeerde met de betreffende medewerkers individuele regelingen te treffen. Uiteindelijk gingen daar 21 medewerkers niet mee akkoord. In plaats daarvan daagden zij de dienstverlener voor de rechter. Volgens vakbondsbestuurder Gerard van Hees zijn deze zaken uiteindelijk nooit voorgekomen. 'Daarvoor was alles al geschikt.'

Die schikkingen waren overigens niet altijd de wens van de medewerkers. 'Sommigen hebben al een andere baan gekregen, anderen wilden niets meer met Centric te maken hebben', aldus de vakbondsbestuurder. 'Wat we hebben gezien is dat, hoe langer mensen wachtten, hoe beter het aanbod werd dat ze kregen.'

Twaalf nieuwe ontslagen

De dienstverlener ontslaat meer mensen bij de aangekochte divisie. Twaalf mensen moeten op zoek naar een nieuwe baan. Volgens Van Hees komt dat doordat de onderneming bezig is om het overgenomen bedrijfsonderdeel onder te brengen in de divisie Managed ICT Services. 'Er is dan ook overlap tussen functies bij de verschillende divisies', aldus de vakbondsman.

De dienstverlener nam de divisie Business Process Outsourcing (bpo) in april 2009 over van Ordina. Het kreeg daarbij geld toe, maximaal 32 miljoen euro. Toen werkten er nog 330 mensen bij de divisie. Een week later kondigde het aan 61 werknemers te ontslaan.

Centric maakt geen gebruik van de gelegenheid te reageren op dit bericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geen Cent en risico te veel bij Centric. Niks nieuws dus...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-17T14:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.