Telfort besteedt ICT uit aan EDS/HP

Dit artikel delen:

Telecombedrijf Telfort besteedt het merendeel van zijn ict uit aan dienstverlener EDS/HP. Daartoe hebben de twee bedrijven een vijfjarig contract gesloten. Het gaat om het beheer van het netwerk, de ict-infrastructuur en applicaties. Verder wordt de dienstverlener eerste aanspreekpunt voor leveranciers. De twee partijen maken niet bekend wat de waarde van het contract is. Er gaan negentig werknemers over van het telecombedrijf naar de dienstverlener.

Het overgrote deel van de ict-activiteiten gaat naar HP/EDS, vertelt woordvoerder Anita Groenink van de telecomleverancier. 'We hebben een grote ict-afdeling, maar op andere afdelingen werken ook it-mensen. Denk bijvoorbeeld aan de front-end developers die advies geven over de ontwikkeling van de website. Deze mensen blijven bij ons werken.' Belangrijkste reden voor Telfort om voor de uitbesteding te kiezen is om zo de operationele kosten te verlagen, vertelt ceo Marco Visser van Telfort.

De Chinese ict-leverancier Huawei bouwt momenteel aan een nieuw geïntegreerde it-platform voor de telecomleverancier. Ook hiermee wil Telfort kosten besparen. Het nieuwe systeem ondersteunt de klantenservice en regelt de facturatie van de diensten voor mobiele en vaste telefonie en internet. Dit systeem moet in 2010 klaar zijn. Uiteindelijk zal EDS/HP dit systeem ook beheren.

Werknemers

Voor de werknemers heeft deze samenwerking meer gevolgen dan alleen de overstap naar de dienstverlener. Visser: 'Een deel van de werknemers gaan met hun werkpakket over naar EDS/HP en voor een ander deel verandert de aard van de werkzaamheden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-28T10:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.