Enexis gunt Getronics forse beheerorder

Dit artikel delen:

Serverruimte Enexis

Enexis, het vroegere Essent Netwerk, besteedt het beheer van zijn werkplek- en applicatiediensten uit aan Getronics. Het contract heeft een looptijd van vier jaar met een optie van vier jaar verlenging. De waarde ligt tussen de zeventig en tachtig miljoen euro. Getronics heeft als onderaannemers Capgemini BAS en Ciber aangetrokken.

Enexis schreef eind vorig jaar een Europese aanbesteding uit naar aanleiding van de ontvlechting met energieleverancier Essent. Het vroegere Essent Netwerk moest hierdoor een eigen it-infrastructuur inrichten. Bovendien liep het contract met IBM, de eerdere outsourcingspartner van het 'oude' Essent, af.

Netwerkbedrijf Enexis beschikt over 4200 werkplekken en zeshonderd werkplekken in het veld. Uit de tenderdocument blijken de belangrijkste componenten van de aanbesteding de volgende te zijn: beheer kantoorautomatisering en veldwerkplekken, service-integratie en architectuur, helpdesk en servicemanagement en het beheren van bedrijfsapplicaties, waaronder SAP. Er gaat geen personeel over van Enexis naar de nieuwe leverancier.

Partners

Getronics blijkt het het infrastructuur- en applicatiebeheer niet helemaal zelf uit te voeren. Het heeft Capgemini (het BAS-onderdeel dat vroeger deel uitmaakte van Getronics) als partner aangetrokken voor het technisch beheer van de SAP-applicaties, en Ciber voor het beheer van middleware (eai: enterprise application integration).

Een belangrijk argument voor Enexis om Getronics aan te trekken is de flexibele infrastructuur- en beheerdiensten die de automatiseerder aanbiedt. De netbeheerder wil zijn it-omgeving snel kunnen aanpassen aan marktveranderingen.

Splitsing

De Wet Onafhankelijk Netbeheer (WON) schrijft voor dat energiebedrijven voor januari 2011 het beheer van het transportnetwerk voor elektriciteit en de commerciële handels- en productiebedrijven niet meer onder mogen brengen in één bedrijf. Daarom splitsen de energiebedrijven zich in een energienetwerkbedrijf en een een productie- en een leveringsbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-02T15:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.