Econocom Nederland krijgt Belgische baas

Dit artikel delen:

De Nederlandse vestiging van de Belgisch/Franse it-dienstengroep Econocom is onderdeel geworden van een Benelux-organisatie. De Nederlandse medewerkers in Nieuwegein krijgen daardoor de Belgische Chantal De Vrieze als nieuwe baas. Zij zwaaide eerder al de scepter over de Belgische afdeling. Nu is ze gepromoveerd tot country manager van Econocom Benelux. Ook gaat het overgenomen Franse ECS op in de naam Econocom.

De 49-jarige Chantal De Vrieze was sinds juli 2008 al country manager van Econcom België en verantwoordelijk voor bijna 850 medewerkers. 'We hebben de integratie van de Belgische Econocom-activiteiten afgerond. Nu volgt Nederland, waar we ook distributie en managed services willen introduceren', vertelt De Vrieze. De Belgische topvrouw is dit jaar door het Belgsiche ict-vakblad Data News opgenomen in de lijst van van de tien belangrijkste it-vrouwen in België. Medio 2010 werd Chantal De Vrieze verkozen tot voorzitter van Agoria ICT, de belangenorganisatie voor de technologische industrie in België.

Dell

Econocom levert onder andere aan Europese instellingen. Afgelopen november 2010 heeft Econocom een contract ter waarde van 83 miljoen euro in de wacht gesleept bij de Europese instellingen. Het contract loopt twee jaar en kan voor nog eens twee jaar verlengd worden. Econocom beheert en levert nieuwe Dell-hardware voor 108.000 werkplekken bij de verschillende directoraten van de Europese instellingen. Het gaat vooral om 90.000 desktop-pc's, 8000 tower-pc's en 10.000 thin clients van Dell. Naast de levering van het materiaal zorgt Econocom ook voor de logistieke en eerstelijns onderhoudsdiensten. In mei won Econocom nog een contract van 50 miljoen euro bij Airbus.

Econocom draaide in boekjaar 2009 een omzet van zo'n 1,6 miljard euro met vierduizend werknemers. In de zomer van 2010 nam het de ECS-groep over. Het bedrijf richt zich op vier domeinen: beheerdiensten voor verspreide infrastructuren, klantspecifieke it-producten en -oplossingen, telecomdiensten en financiering en beheer van it- en telecomassets. Jean-Louis Bouchard is het boegbeeld: hij is voorzitter en stichter van de Econocom-groep.

In Nederland is het bedrijf vooral binnen de lokale overheid met Gemlease. Dit samenwerkingsverband van Econocom en Bank Nederlandse Gemeenten biedt overheidsinstanties leaseconstructies voor hardware aan. 

ECS gaat op in Econocom

De naam van het in juli 2010 overgenomen ECS verdwijnt. Econocom nam het Franse ECS begin juli 2010 over. Sinds oktober van dat jaar wordt er volop geïntegreerd en naar synergieën gezocht. 'De beleidsmaatregelen die in het vierde kwartaal werden getroffen, leidden tot een snellere vermindering van de schuldenlast dan voorzien bij de uitwerking van de financiering van de overname', klinkt het alvast optimistisch bij Econocom. In 2010, zo meldt Econocom nog, zal de geconsolideerde omzet rond de 1 miljard euro liggen met een operationele winst van zo'n 45 miljoen euro. De naam ECS verdwijnt, waardoor de groep voortaan weer simpelweg 'Econocom' zal heten.

In samenwerking met het Belgische ict-vakblad Data News

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-10T16:04:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.