Waterschapshuis wint kort geding

Dit artikel delen:

In een kort geding heeft de rechter in 's-Hertogenbosch het Waterschapshuis volledig in het gelijk gesteld. Inzet was de voorgenomen gunning van een ict-opdracht aan LogicaCMG in samenwerking met Ordina. Getronics en GouwIT waren naar de rechtbank gestapt omdat ze bezwaren hadden tegen deze gunning.

Alle procedurele bezwaren van Getronics en GouwIT tegen de voorgenomen gunning van Het Waterschapshuis zijn door de rechtbank van de hand gewezen. Het Waterschapshuis zal conform zijn voornemen de opdracht gunnen aan LogicaCMG en onderaannemer Ordina. Het betreft het ontwikkelen van een nieuw centraal belastingsysteem en waterschapsdatabase.

Samen

Het Waterschapshuis startte in mei een Europese aanbesteding namens alle waterschappen. Om de investeringskosten te drukken laat deze ict-regie- en uitvoeringsorganisatie op verzoek van de 26 waterschappen één gemeenschappelijk webgebaseerd belastingsysteem ontwikkelen. Hierin bevindt zich overigens functionaliteit voor zowel waterschappen als gemeenten en drinkwaterbedrijven. Deze laatste twee partijen kunnen het systeem gebruiken voor het versturen van rekeningen voor gemeentelijke belastingen en waterverbruik.

2009

Het nieuwe systeem moet vanaf januari 2009 operationeel zijn. Aangesloten waterschappen hanteren straks onderling hetzelfde systeem, waardoor bij wijzigingen slechts op één plek aanpassingen hoeven te worden doorgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat dit goed nieuws is voor de waterschappen. Volgens mij zou namelijk een implementatie van Getronics PinkRoccade (CiVision obv SAP) en Gouw IT (Oracle) problemen geven en een dure implementatie betekenen. Vooral door het starre Civision!

Ik denk dat LogicaCMG & Ordina hier beter mee om kunnen gaan, doordat ze meer ervaring (en techneuten) hebben. Ze bieden overigens ook SAP (geen Cvision) en Oracle aan, dus daar heb ik meer vertrouwen in.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-15T13:51:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.