KPN zet groot deel Getronics in de etalage

Dit artikel delen:

KPN zoekt een koper voor de Getronics-onderdelen 'Business Application Service' (BAS) en 'Business Solutions voor lokale overheden en de zorgsector'. Deze twee onderdelen zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van circa 400 miljoen euro. Er werken zo'n 3000 medewerkers.

KPN zet twee belangrijke Getronics-onderdelen in de etalage. Het gaat om de onderdelen: 'Business Application Service' (BAS) en 'Business Solutions voor lokale overheden en de zorgsector'. De bedrijfsondedelen hebben een gezamelijke jaaromzet van circa 400 miljoen euro. Er werken zo'n 3000 mensen.

KPN meldt dit in het persbericht dat vandaag is verschenen naar aanleiding van de publicatie van de jaarcijfers 2007. Het telecomconcern stelt dat Getronics zich gaat concentreren op zijn kernactiviteiten: de netwerkgerelateerde dienstverlening en connectiviteit. Hoogwaardiger activiteiten, zoals uitbesteding van bedrijfsprocessen en het leveren van bedrijfsapplicaties, worden niet meer tot de kernactiviteiten gerekend.

Opvallend is dat een groot deel van de werkzaamheden van Getronics die KPN nu wil verkopen, tot het vroegere Pinkroccade kunnen worden gerekend. Die overname, een paar jaar terug door Getronics gedaan, wordt deels ontmanteld. Met de verkoop wil KPN een deel van de overnameprijs van Getronics terugverdienen.

Vakbond De Unie maakt zich zorgen over deze voorgenomen verkoop. Uniebestuurder Huug Brinkers is verrast door de mededeling van KPN en vraagt zich af wat de exacte consequenties zijn. Volgens Brinkers hing er al een aantal weken iets in de lucht. "Al geruime tijd gingen er geruchten door het bedrijf dat KPN onderdelen van Getronics zou willen verkopen. Bij de overname in 2007 werd echter nog ondubbelzinnig aangegeven dat deze overname paste in de strategie van KPN voor de zakelijke markt om uit te groeien tot een totaalaanbieder van ICT-diensten. KPN zou Getronics' uiteengezette strategie voortzetten en zich vooral concentreren op de synergievoordelen. Vandaar dat we niet echt rekening hielden met een dergelijk scenario".

Brinkers zal namens De Unie de komende dagen in overleg treden met de ondernemingsraad en Getronics om meer duidelijkheid te krijgen. Hij zegt dat het de vakbonden niet alleen om de medewerkers van de te verkopen bedrijfsonderdelen van Getronics gaat, maar ook om de rest van het personeel. Eind dit jaar staat immers ook nog de integratie van zo'n 3500 KPN'ers gepland, aldus Brinkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

KPN weet het leuk te brengen. Het is een slimme manier om, zonder al teveel "gedoe", van je "overtollig" personeel af te komen. We (ik ben oud KPN'er en straks dus oud GPR'r) hebben het al veel vaker meegemaakt. Wat een scherts vertoning!!

Hallo Anoniempje en oud-collega!
Als oud-DSM'er, oud KPN'er, oud Getronics'er en oud-GPR'er zou ik binnenkort opnieuw oud-KPN'er geworden zijn.
Gelukkig hoef ik dat niet meer mee te maken. Ik werk inmiddels bij een leuk bedrijf (bekend als Business Integrator), en hoewel het detachering betreft wissel je er minder vaak van baas dan bij jullie. Ik wens jou en alle andere oud-collega's toe dat jullie ooit weer gewoon aan werken toekomen. Sterkte.

Ik ben meer verrast dat er mensen zijn die verrast zijn door dit besluit. Ik ben ook oud GPR en KPN en wist net als velen dat de volgende stap van KPN outsourcing van bepaalde niet corebusiness zou plaatsvinden.

Wat is je core-business? 1/3 van het bedrijf houdt zich bezig met randverschijnselen??

Inderdaad, ik begrijp ook niet dat mensen verrast zijn. Wij zijn in 2004 verkocht aan Getronics omdat wij geen core-business zouden zijn en dan zou dat nu wel het geval zijn.
Maar weer afwachten waar we nu terecht komen.

Waar staat dat er iemand verrast is? Zelf ben ik wel verbaasd over de gang van zaken, zeker niet verrast. En gelukkig zagen we het met z'n allen al aankomen. Al is het maar omdat er "in die reguliere wandelgangen" weer van alles over gemeld werd.

Jos, ik stap ook uit het "bedrijf" en kies voor een varend schip, liever dan het zinkend schip van KPN/GPR.

Ook een manier om van 3000 man af te komen, maar nu brengt het nog veel geld op ook! Het mes van de KPN snijdt aan twee kanten, in het personeel en in het bedrijf. Nu maar hopen, dat mijn ceo zich niet in de vingers snijdt, want dat kost mij m'n baan...

In die wandelgangen is bekend geworden dat we naar Ordina gaan. Iemand binnen Ordina heeft dit ook al reeds vernomen. Nu nog even wachten tot we daadwerkelijk verkocht zijn... ;-)

toch wel leuk om allemaal antwoorden ook al anoniem of niet van collegea te lezen ;)

3200 werknemers worden er nog eens verkocht, bove op de KPN eigen reoganisatie van ruim 5000.

Tja core business..... dat bestaat al lang niet meer binnen KPN hoor, dat was vaste telefonie, maar willen ze nu mobiel doen en dan meer in het Hosting, rest wordt allemaal afgestoten.

Die wandelgangen binnen GPR en Ordina zijn niet echt waar hoor, Ordina wou maar een klein gedeelte van hetgeen GPR in de aanbieding doet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-05T15:50:00.000Z Rik Sanders en Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.