Sijstermans krijgt lastige klus bij Belastingdienst

Dit artikel delen:

Wim Sijstermans wordt de nieuwe cio bij de Belastingdienst. Een lastige klus omdat de verantwoordelijke staatssecretaris Jan Kees de Jager al bedacht heeft hoe de structuur en infrastructuur eruit komt te zien.

Wim Sijstermans krijgt een lastige taak als cio bij de Belastingdienst. Sijstermans wordt werkzaam onder staatssecretaris Jan Kees De Jager, die veel kennis heeft van ict en heeft bedacht hoe de ict bij de Belastingdienst eruit moet komen te zien.

De Jager wil graag een service oriented architecture bij de Belastingdienst, vertelde hij Computable afgelopen jaar. Het is aan Sijstermans om deze neer te zetten. Hij wordt daarbij ondersteund door een team ict-regie en -architectuur. Dit team moet zorgen voor een eenduidige ict-architectuur, het beter inrichten van test- en outputcontrolprocessen en verdere digitalisering van processen en producten.

Grote projecten

Sijstermans was hiervoor werkzaam bij Shell, Schiphol Group, Sony Nederland en KLM. Zijn LinkedIn-profiel, dat inmiddels verwijderd is, vermeldt dat hij ervaring heeft in het leiden van projecten waar meer dan driehonderd voltijdbetrekkingen (fte) bij betrokken zijn en waar het gaat om budgetten tot 150 miljoen euro.

Ook schrijft hij integer, transparant, respectvol en oprecht te zijn. Deze eigenschappen waardeert hij ook in anderen, bleek uit een interview met Emerce vier jaar geleden. Toen was Sijstermans nog cio bij Schiphol. Hij zei toen over het samenstellen van een team: "Ik heb uiteenlopende karakters nodig en mensen die mij kritiekloos benaderen, kan ik niet gebruiken. Een medewerker moet ook tegen de cio durven zeggen dat hij 'bullshit' verkoopt. Vuur en passie voor het bedrijf zijn essentieel."

Momenteel is Sijstermans directeur bij het bedrijf ELC Consilium, waar hij in november 2007 begon. Als hij de overstap maakt naar de Belastingdienst heeft hij tien maanden bij dit bedrijf gezeten. In het interview met Emerce gaf Sijstermans al aan te houden van uitdagingen. "Ik hou van nieuwe dingen, van proberen. Laat mij niet op de winkel passen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Inmiddels weten we hoe dat is afgelopen. Wim Sijstermans heeft de belastingdienst corporate anorexia bezorgd. Op vrijdag 13 februari bereikte een aantal mensen het bericht dat Wim Sijstermans de ict-afdeling zou bezoeken. Hij was bijzonder vriendelijk en liet zich uitleggen wat er op de afdeling gebeurt. Korte tijd later moest 80% van de mensen weg. Iedere ontwikkeling werd gestopt. Alleen wat in productie was, werd gecontinueerd. Het voelt aan als een vorm van verraad. Er is niet meer aan enige toekomst gewerkt. Wat ooit een goed functionerend onderdeel van de overheid was, is nu gehandicapt. Ik heb geen vertrouwen in Jan-Kees de Jager en Wim Sijstermans....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-14T10:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.