Managers Belastingdienst voorlopig niet op cursus

Dit artikel delen:
Training

Voorlopig krijgen de managers en teamleiders van de Belastingdienst nog geen ict-bijscholingscursus. Het is nog niet duidelijk welke cursus het wordt en hoe duur deze mag worden. Daartoe werkt de dienst eerst aan een plan van aanpak. Daarna moet de cursus nog worden aanbesteed.

De managers en teamleiders van de Belastingdienst gaan voorlopig niet op ict-bijscholingscursus, ook al wil staatssecretaris De Jager van Financiën dat graag. Er wordt eerst gewerkt aan een plan van aanpak. Hierin moet komen te staan welke cursus gevolgd gaat worden en wat het budget voor deze cursus is.

Als het type cursus en het budget bekend zijn dan zal de cursus hoogstwaarschijnlijk worden aanbesteed. Dit moet de overheid doen als de opdracht naar verwachting meer kost dan 206.000 euro. De kosten voor de ict-bijscholingscursus voor de bijna 1500 teamleiders en managers zullen waarschijnlijk hoger uitvallen dan dit bedrag.

Termijn van 52 dagen

Bij Europese aanbestedingen geldt een termijn van 52 dagen tussen de publicatie en de sluitingsdatum van de offerte. Daarna moet de Belastingdienst nog een keuze maken met welke opleider hij in zee gaat. Ook dit selectieproces kost tijd.

Volgens Marcel van den Berg, directeur van opleider Twice IT Trainingen, is de kans groot dat de cursus speciaal voor de Belastingdienst moet worden ontwikkeld. "De ontwikkelkosten vallen weg tegen de omvang van de groep", zegt hij. Het ontwikkelen van een speciale cursus voor de Belastingdienst vergt echter ook de nodige tijd.

Naar verwachting zullen de eerste managers op zijn vroegst medio 2009 een bijscholingscursus krijgen.

Vereenvoudigingsoperatie

Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager wil de ongeveer 150 regionale en facilitaire managers en 1300 teamleiders bij de Belastingdienst op ict-bijscholingscursus sturen. De bijscholingscursus maakt deel uit van de vereenvoudigingsoperatie bij de Belastingdienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik kan maar een ding zeggen:
http://www.valori.nl/werken-met-valori/goed-opdrachtgeverschap/
;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-21T16:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.