Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Microsoft introduceert 2 Degrees

Dit artikel delen:

Computable Expert

Daphne Depasse MSc
Interim manager. Expert van Computable voor de topics Datamanagement en CRM.

Van 18 t/m 20 mei 2009 vond in Seoul ‘The 3rd C40 Large Cities Climate Summit Seoul 2009’ plaats. Een topconferentie voor de veertig grootste steden van de wereld over 'Cities’ Achievements and Challenges in the Fight Against Climate Change'.

Naast speeches grote namen zoals Bill Clinton, Ban ki-Moon en vele burgemeesters, presenteerde Matt Miszewski (general manager of worldwide public sector) van Microsoft het project '2 Degrees'. Het 2 Degrees-systeem is door Microsoft ontworpen, in samenwerking met de Clinton Foundation, en is een ‘emmissions tracker tool', met als belangrijkste doel het meten en verminderen van CO2-uitstoot. Ook Microsoft kan volgens Matt Miszewski ‘niet blijven doen wat ze altijd gedaan hebben', de toekomst van onze wereld is te belangrijk. Vandaar het project 2 Degrees - Carbon Accounting.

Het systeem is speciaal ontwikkeld voor steden om te helpen bij het meten, analyseren en vergelijken, zodat beslissingen genomen kunnen worden op basis van ‘real data', in plaats van het ‘onderbuikgevoel': You can't change what you don't measure! Alle gegevens worden beheerd in een afgeschermde en beveiligde omgeving. Steden kunnen kiezen welke gegevens ze publiceren en/of delen met anderen. Omdat de resultaten inzichtelijk kunnen worden gemaakt is het een goede tool voor transparantie, benchmarking en communicatie.

De tool is gratis (!), werkt op meeste browsers en wordt gehost in het Microsoft-datacenter. De data kan vanuit andere formaten geïmporteerd en geëxporteerd worden. Registratie voor het gebruik van deze tool kan, op uitnodiging, via www.projecttwodegrees.org.

Enkele dagen na Microsoft kondigde Cisco een vergelijkbaar initiatief EcoMap aan. Dit initiatief speelt meer in op een gedragsverandering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Het 2 Degrees-systeem is door Microsoft ontworpen, in samenwerking met de Clinton Foundation, en is een ?emmissions tracker tool'"
Ieder beetje bewust mens, heeft al lang doorzien dat "The Inconvenient Truth" een hoax is. Een mooi geregiseerde multimedia show directed by Al Gore, met als doel de "opwarming van de aarde (door menselijke inspanning) tegen te gaan". Aan de opwarming door niet menselijke verschijnselen word kompleet voorbij gegaan.

Het feit dat dit "2 degree tool" - afkomstig is van Microsoft en geheel gratis is - geeft mij persoonlijk een "onderbuik gevoel" dat het ware aard van dit systeem toch iets anders is dan wat hier openlijk beschreven word. Zou het stiekum toch toch een human(s) tracking tool zijn (achter alle windows) ?? :-)

"Ook Microsoft kan niet blijven doen wat ze altijd gedaan hebben', de toekomst van onze wereld is te belangrijk."
Ik ben razendbenieuwd waar dit naartoe zal leiden... deze nieuwe koers van redmond, total global control?

Zelf meer lezen hierover?
Project Lucid:
"The greatest human tracking device on the planet"
http://members.ziggo.nl/henryv/lucid.html
http://video.google.nl/videoplay?docid=89204682471571200

Let even op de afbeelding van Bill Clinton (foundation)

Wilt u er een filmpje erbij?
http://video.google.nl/videoplay?docid=89204682471571200

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-10T15:11:00.000Z Daphne Depasse
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.