Wie gunt wat: Siemens haalt brandweer binnen

Dit artikel delen:
akkoord gunnen

De Brandweer Midden- en West Brabant heeft Siemens aangetrokken voor de inrichting van een technische Infrastructuur. Met de opdracht - looptijd vier jaar - is een bedrag van 4,2 miljoen euro gemoeid. Dat blijkt uit een recente inventarisatie van overheidsgunningen in ict-land. Computable zet deze publiek gemaakte gunningen regelmatig op een rijtje.

Miljoenencontract brandweer voor Siemens

De Brandweer Midden- en West Brabant heeft een overeenkomst met SIemens gesloten voor de inrichting van een technische Infrastructuur. Met de opdracht - looptijd vier jaar - is een bedrag van 4,2 miljoen euro gemoeid.  Siemens krijgt een omvangrijk takenpakket, ondermeer bestaand uit het aanleggen en beheren van lan's, een wan, migratiewerkzaamheden, het aanleggen van koppelingen naar deelnemende gemeentelijke netwerken, het regelen van de kantoorautomatisering en internettoegang, applicatie- en beheerdiensten, het leveren van hardware en helpdeskservices.  De omvang van het aantal werkplekken bedraagt tussen de 350 en 500, gebaseerd op deelname van alle 25 brandweerorganisaties.

Belastingdienst doet zaken met KPN en Tele2

De Belastingdienst heeft voor internettoegang en wan- en dark fibre-diensten twee aanbieders aangetrokken. KPN en Tele2 zorgen beide voor internettoegang van en naar de centraallocatie in Apeldoorn. KPN levert ook nog dark-fibre-diensten voor een paar locaties van de Belastingdienst, terwijl Tele2 wan-diensten levert aan alle kantoren in Nederland. De contracten hebben een looptijd van zestig maanden.

PQR slaat slag in Overijssel

De provincie Overijssel laat PQR een opslag- en backup/restore-voorziening installeren. Die bestaat uit twee SAN's (2 keer 45 Terabyte met optioneel 20 TB), een diskbackup ( van 45 terabyte netto), een tape-oplossing en SAN-switches. Ook zorgt de automatiseerder voor het onderhoud en opleidingen. Het gaat om een opdracht voor minimaal vier jaar.

Diverse andere gunningen

De provincie Noord-Brabant roept de hulp in van Informatica voor het leveren, implementeren en onderhouden van ETL-tooling: software voor extractie, transformatie en laden (etl) van gegevens. Het betreft een vierjarig contract.

De Defensie Materieel Organisatie (Marinebedrijf) heeft Frame Engineering uit Bussum aangetrokken voor het leveren van zogeheten 484 intelligente interface units (outposts) in drie verschillende uitvoeringen, die kunnen communiceren middels een can-interface (can: campus area network). De levering (inclusief beperkte training) vindt plaats vanaf nu tot en met 2012.

Gemeente Skarsterlân heeft een raamovereenkomst gesloten met ISL Automatisering uit Eindhoven voor de levering van werkplekapparatuur. De looptijd is twee jaar met een optie tot verlenging met tweemaal een jaar. ISL Automatisering is geplukt uit zes gegadigden.

Gemeente Venlo heeft Newtel uit twee inschrijvingen geselecteerd voor de verwerving van IP - telefonieplatform Newtel.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is met Plusine ICT Group uit Beverwijk in zee gegaan voor de levering van hardware en smart phones ter waarde van 89 017,06 euro (zonder BTW).

De gemeente Kerkrade vervangt haar kopieer-, print- en scanfaciliteiten. Ricoh mag dit in ieder geval de komende drie jaar gaan doen.

De gemeente Assen koopt voor 360.000 euro een personeelszakensysteem en een tijdschrijf-toepassing van ADP. Het is bedoeld voor 650 ambtenaren en de vierhonderd medewerkers van de aan de gemeente gelieerde organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Siemens haalt brandweer binnen, en
Computable laat "2 verbrande reikende handen" zien...
Is 'Siemens' ook verbrand, misschien opgebrand?
Of aan het eind gekomen ofzo, hoe moet ik dat zien?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-31T11:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.