OT2010 kiest leverancier voor SMS-diensten

Dit artikel delen:

Het programmateam van overheidsaanbestedingsproject OT2010 kiest definitief voor het bedrijf Clubmessage als leverancier voor sms-gatewaydiensten. Het team heeft daartoe besloten, nadat de rechtbank begin november een kort geding van branchegenoot Golden Bytes van tafel veegde. Dat bevestigt OT2010-woordvoerder Paul Klinkenbijl. Het aanbestedingcontract ter waarde van ongeveer 900.000 euro wordt volgens hem 'binnenkort' getekend.

De ambtenaren van OT2010 verkozen het Bredase mobile marketingbedrijf Clubmessage boven zijn Utrechtse concurrent Golden Bytes, omdat de offerte van laatstgenoemde leverancier 2 procent duurder was. De onderneming spande daarop een kort geding aan.

Beveiliging en DigiD

Golden Bytes leverde de afgelopen jaren de gatewaydiensten en vermoedde dat de aanbesteding per ongeluk geen rekening hield met dure beveiligingseisen voor onder meer DigiD. De dienstverlener heeft daarin ongeveer een half miljoen euro geïnvesteerd, maar kwam er pas tijdens de nieuwe aanbestedingsprocedure achter dat DigiD en de beveiliging daarvan buiten de opdracht bleef.

Uit een gesprek in september met het programmateam OT2010 concludeerde Golden Bytes bovendien dat voor de strikte beveiligingseisen een aanvullende aanbesteding zou worden uitgeschreven aan de winnaar van de aanbestedingsronde voor de sms-gateway. De rechter ging echter mee in het verweer van het programmateam dat dit niet het geval was.

Golden Bytes wil geen commentaar geven op het verloren kort geding.

OT2010

Sms-gatewaydiensten zijn een van de telecomonderdelen die onder de noemer Overheidstelecom 2010 (OT2010) worden aanbesteed voor zo'n tweehonderd (semi-)overheidsinstellingen. De diensten verzorgen het koppelvlak over internet met de infrastructuur van de deelnemende organisaties om sms-berichten te kunnen versturen. Dat zijn bijvoorbeeld storingsberichten die naar systeembeheerders worden gestuurd, maar ook authenticatie-sms'jes.

De andere onderdelen van OT2010 zijn vaste telefonie, mobiele telefonie, end-user devices en inbounddiensten. Het onderdeel vaste telefonie was in eerste instantie gegund aan telecombedrijf KPN. Het ministerie heroverweegt deze gunning nog steeds, nadat branchegenoot Tele2 met een kort geding dreigde en met belastende informatie kwam.

Vodafone wint het onderdeel mobiele telefonie en verzorgt de komende zes jaar mobiele spraak- en datadiensten voor de deelnemende (semi-)overheden. Het Amstelveense BTC Teleconsult levert in die periode meer dan 43.000 mobiele apparaten en hun software en accessoires. KPN verzorgt de inbound-diensten, de afhandeling van circa 21 miljoen inkomende telefoongesprekken per jaar, zoals in klantcontactcentra.

OT2010 was genomineerd voor de Computable Award 2010 voor het Ict-project van het Jaar bij de Overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

OT2010 overleeft kort geding SMS Gateway

OT2010-verliezers tekenen bezwaar aan

KPN en BTC winnen telecomopdrachten OT2010

Vodafone wint mobiel cluster OT2010

Overheid toetst netwerkdekking voor OT2010

OT2010 rondt publicatie aanbestedingen af

Genomineerde ICT-projecten van het jaar 2010 in de publieke sector

OT2010 is populair onder grote gemeenten

Telecomsector adviseert dual-SIM bij overheid

Ruim 100 overheden doen mee met OT2010

Overheid begint telecomaanbesteding OT2010

KPN trekt bod voor vaste telefonie OT2010 in

OT2010 besteedt cluster Vast opnieuw aan

OT2010 start aanbesteding VoIP-centrales

OT2010 cluster vaste telefonie naar KPN

OT2010 stelt besluit over cluster Vast uit

OT2010 besteedt cluster 14+ netnummer aan

'OT2010-migratie bespaart 50 tot 70 procent'

Staat in hoger beroep om aanbesteding OT2010

KPN wint kort geding OT2010-aanbesteding

KPN krijgt vooralsnog maar 1 opdracht OT2010

OT2010 passeert KPN en gunt aan Tele2

OT2010 besteedt telefooncentrales apart aan

'KPN verstoorde concurrentie bij OT2010'


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-09T12:41:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.