ICTRegie draagt zijn werk over voor opheffing

Dit artikel delen:

ICTRegie, het nationale regieorgaan voor ict-onderzoek en innovatie dat eind 2010 wordt opgeheven, draagt zijn lopende projecten over aan NWO, STW en Agentschap NL. Enkele innovatieplatforms, het ICTDelta-congres en enkele adviesfuncties blijven zo behouden. In juli 2010 besliste het ministerie van Economische Zaken dat het orgaan te weinig doelstellingen had behaald en dat geen nieuw budget beschikbaar is.

De lopende projecten die de drie organisaties overnemen van ICTRegie zijn voornamelijk onderzoeksprogramma's en projecten.

Daaronder bevinden zich enkele van de veertien ict-innovatieplatforms (IIP's) die bij het regieorgaan waren aangesloten. Eerder vertelde Jan Piet Barthel, hoofd van het bureau van ICTRegie, dat deze platforms de kroonjuwelen van de organisatie vormden.

Ook het veelbezochte congres ICTDelta blijft behouden. Het platform voor informatiesamenleving ECP-EPN neemt de coördinatie van het evenement over. De adviesfunctie die ICTRegie had over ict-infrastructuur wordt overgenomen door NWO en Surf, het ict-samenwerkingsverband van Nederlandse onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

Kwaad

Als reactie op de stopzetting van het mandaat van ICTRegie schreef voorzitter Paul 't Hoen van de adviesraad van de organisatie, begin juni 2010 dat hij kwaad, teleurgesteld en verdrietig is. Hij vindt dat er voortdurend te weinig aandacht is voor het belang van ict-onderzoek en de aansluiting daarvan met maatschappij en bedrijfsleven.

ICTRegie is in 2004 door het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en onderzoekssubsidiegever NWO opgericht als tijdelijke organisatie. STW is een technologiestichting die kennisoverdracht tussen technische wetenschappen en gebruikers stimuleert. Agentschap NL is de instelling waarin kennis- en subsidiecentrum Senter Novem begin 2010 is opgegaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-15T16:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.