Na juridisch gevecht mag werkplekapparatuur toch geleverd worden

Fujitsu heeft eindelijk contract EASI2010 binnen

Dit artikel delen:

Ict-leverancier Fujitsu heeft na maanden vertraging eindelijk het contract met Easi2010 getekend. Het bedrijf gaat de komende twee jaar en voor maximaal vijf jaar desktops, laptops en monitoren aan tien ministeries, diverse Hoge Colleges van Staat en meerdere ZBO's (zelfstandig bestuursorganen), zoals bijvoorbeeld het CBS, leveren. Het contract is per jaar goed voor twaalf miljoen euro omzet voor Fujitsu.

De definitieve gunning liep maanden van vertraging op omdat de verliezers Scholten Awater en Dell beiden een kort geding tegen het programmabureau van Easi2010 hadden aangespannen. Vormfouten in de aanbestedingsprocedure zouden voor beide bedrijven reden zijn om te gaan procederen. Uiteindelijk zag Dell van een kort geding af. Scholten Awater ging door en tijdens de zaak bleek dat het hen te doen was om een Fujitsu-monitor die opgevoerd werd, want deze consumentenmonitor zou niet geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Ook zouden er verschillende prijslijsten zijn gehanteerd. Uiteindelijk werd Easi2010 in het gelijk gesteld.

Fujitsu gaat nu de komende tijd inventariseren welke ict-hardwareproducten en daaraan gerelateerde software en diensten de Easi2010-deelnemers nodig hebben. Bas de Reus, verkoopdirecteur van Fujitsu Nederland: ‘Wij hebben kunnen voldoen aan alle gestelde criteria van Easi2010, waaronder referenties voor grote uitrolprojecten. Door ons brede portfolio en de samenwerking met belangrijke marktpartijen, zijn wij in staat per genoemde categorie de juiste producten aan te bieden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-24T11:38:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.