Dell wil patent op naam 'cloud computing'

Dit artikel delen:

Computerfabrikant Dell eist het gebruik op van de term 'cloud computing'. Het bedrijf heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse patentenregistratieorganisatie. De aanvraag is de eerste bezwaarperiode doorgekomen.

Computerfabrikant Dell wil de term 'cloud computing' registreren als merk. De aanvraag ligt bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) en is de eerste bezwaarperiode ongedeerd doorgekomen. 

In de aanvraag omschrijft Dell cloud computing als ‘op maat vervaardigde computer hardware voor het gebruik in datacentra’. De actie van Dell, te vinden onder het nummer 77139082, werd opgemerkt op de Cloud Computing-groep op Google Groups.

Eerdere aanvragen

Het bedrijf is niet de eerste die achter de term aangaat. De eerste aanvraag werd gedaan door NetCentric Corporation in 1998. Deze kwam niet door de ballotage heen. De aanvraag van Dell is gedateerd op 23 maart 2007.

Het fenomeen cloud computing is volop in ontwikkeling. Eerder deze week kondigden Intel, Yahoo en Hewlett-Packard aan de handen ineen te slaan op het gebied van cloud computing. Zij investeren gezamenlijk in 6 datacentra. Yahoo introduceerde vorig jaar het datacentrum M45 voor cloud computing-onderzoek.

Onder de noemer van het cloud-onderzoek van Google en IBM werd geïnvesteerd in twee grote datacentra. Ook IBM bleef niet achter en maakte deze week bekend te gaan investeren in twee nieuwe datacentra naast de bestaande centra die het bedrijf al heeft. Microsoft en Apple kwamen recent met hun eigen cloud computing diensten via het internet, Live Mesh en MobileMe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-04T11:02:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.