Overheid start platform internetveiligheid

Dit artikel delen:

De overheid heeft het platform internetveiligheid opgericht. Door de deelnemende partijen worden afspraken gemaakt over verschillende onderwerpen om internet veiliger te maken. Telecombedrijven KPN en Vodafone, kabelmaatschappijen UPC en Ziggo, softwareleverancier Microsoft, Stichting Internet Domeinnamen Nederland (SIDN) en de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) zijn lid van het platform.

Binnen het platform worden een aantal reeds gestarte initiatieven ondergebracht, zoals de bestrijding van botnets. Op initiatief van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft 95 procent van de Nederlandse internetserviceproviders afgesproken informatie uit te wisselen over botnets. Daarnaast gaan ze bots in hun eigen netwerken isoleren en helpen ze gebruikers bij het schoonmaken van hun computer. Het platform heeft nog geen concrete doelen opgesteld om het aantal botnets met een bepaald percentage te laten dalen in het komende jaar.

Voor 2010 staat ook de bestrijding van kinderporno op de agenda. 'Door betere samenwerking kunnen we het internet veiliger maken. Nog te veel consumenten zijn de dupe van malafide praktijken. Ook tast cybercriminaliteit het vertrouwen van de consument in ict aan', zegt staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken hierover.

Roger van Boxtel

Andere onderwerpen die op de agenda komen zijn phishing en opsporing versus privacy. Het platform staat onder leiding van oud-minister van Sociale Zaken Roger van Boxtel. Naast de betrokken bedrijven zijn ook Heemskerk en minister Hirsch Ballin van Justitie aangesloten bij het platform.

Er is voor gekozen om met een beperkt aantal leden van start te gaan. 'Zo willen we de slagkracht vergroten', zegt woordvoerder Sophie Veraart. 'Andere partijen zijn welkom in de werkgroepen die zich over de verschillende onderwerpen gaan buigen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En zien hier..ladies and gentleman.. wordt de volgende "facade-organisatie" opgetrokken ter bevordering van verregaande internet censuur :-)

"...softwareleverancier Microsoft"
Mag ik vragen wat zij als deelnemer in dit platform doen? Wanneer deze operating system fabrikant eens haar inspanning zou gaan richten op ontwikkelen en produceren van een secure, stabiel en waterdicht beveiligd OPERATING SYSTEM, dan kregen die botnets ook geen "digitale poot aan de grond" op het grootste deel van die arme nederlandse pc's met een internet verbinding en een windows besturingssysteem. Dit is - in mijn ogen - een beetje het paard ACHTER de wagen spannen.

"Door betere samenwerking kunnen we het internet veiliger maken. Nog te veel consumenten zijn de dupe van malafide praktijken"
1. Internet maakt je - mijn inziens - veiliger door betere solide operatings-system en software produkten te gaan verkopen. Mooie taak voor Microsoft en zijn cornuiten.
2. Daarnaast helpt GOEDE voorlichting aan alle computer gebruikers te geven, verkopen...Bijvoorbeeld. "minister" Hirsch Ballin on digi_tour over alle nederlandse buurthuizen, computerclubs en campings om te wijzen op de gevaren van internet :-P)

3. We hebben vanuit de overheid WEL een "voedings centrum", maar nog GEEN "Internet Veiligheid Centrum" dat je - ieder reclameblok - doodgooit met berichten en angst zaait over de gevaren van internet en de maatregelen die je kunt nemen hiertegen?


"Ook tast cybercriminaliteit het vertrouwen van de consument in ict aan"
Voor die cybercriminelen ben ik niet bang. Ik vrees meer voor totalitaire Orwellian 1984 Overheids & Corporation censuur van internet voor "den gewone man"

"Dumbing us down by internet":
Structure afscherming van openbaar, toegankelijke, vrije kennisbronnen, alleen wat de overheid ons nog toestaan. Echte pure oer-kennis verdwijnt weer achter slot en grendel en of overheids-dynamische-content-filters. Het gaat ook steeds meer lijken op digitale inquisitie, waarbij er ditmaal websites worden gebanned i.p.v. waardevolle boeken worden verbrand.

Privacy = dead, een hoax voor publieke afleiding
Sinds computers de mogelijkheid hebben geschapen om gegevens - ongevraagd - vast te leggen over personen door derden, BUITEN de controle van die personen om.

Meer weten hierover... see this Youtube Video playlist
"One Mainframe to rule them all"
http://www.youtube.com/user/Enki1968#g/c/8806B1C23C769BCD

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-09T11:06:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.