Juniper neemt Altor Networks over

Dit artikel delen:
Euro

Juniper Networks versterkt zijn positie in beveiliging van gevirtualiseerde datacenters door Altor Networks over te nemen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen voor gevirtualiseerde omgevingen. Met de producten van Altor biedt Juniper een geïntegreerde en sterk schaalbare beveiligingsarchitectuur voor fysieke en gevirtualiseerde systemen. Juniper betaalt ongeveer 71 miljoen euro voor Altor Networks. Dat is exclusief de aandelen Altor die Juniper al in bezit heeft.

Juniper breidt met de overname zijn aanwezigheid uit in de markt voor het beveiligen van gevirtualiseerde omgevingen bij grote bedrijven en service providers. Nu organisaties steeds meer gevirtualiseerde servers inzetten voor bedrijfskritische applicaties, groeit de zorg om beveiliging in de cloud. Altor heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld, die voorziet in een hypervisor-gebaseerde firewall, ingebouwde intrusion detection, volledige zichtbaarheid van het netwerk, monitoring en complete rapportage voor compliancy-doeleinden. De Altor-oplossing maakt beveiliging inzichtelijk en zorgt voor compliancy van, en controle over een volledige virtual machine-infrastructuur. Daardoor hebben beveiligingsteams inzicht in de applicaties, services en het verkeer tussen virtual machines.

Enterprise Strategy Group

Met virtualisatietechnologie is het mogelijk om verschillende virtual machines op één fysieke host onder te brengen. De (platformonafhankelijke) virtual machines delen de hardware. Een toenemend aantal bedrijven maakt gebruik van deze technologie in delen van hun datacenters. Een recente studie van de Enterprise Strategy Group (ESG) wijst uit dat dit aantal verder zal toenemen.

Altor Networks werd in 2007 opgericht door enkele beveiligings- en netwerkexperts die werkzaam waren bij toonaangevende leveranciers. Begin 2010 deed Juniper een investering in het bedrijf. Juniper was in november 2010 ook al actief op het overnamepad. Zo werden videospecialist Blackwave en netwerkleverancier Trapeze Networks overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-07T17:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.