Intel mag McAfee van EC inlijven

Dit artikel delen:
Groen licht

De Europese Commissie geeft groen licht voor de overname van McAfee door Intel

Intel, leverancier van processoren, mag van de Europese Commissie onder een aantal voorwaarden securityleverancier McAfee overnemen. Dat heeft de Europese Commissie onlangs bekendgemaakt. De raden van bestuur van Intel en McAfee hadden al eerder ingestemd met de overname. De overname van McAfee door Intel lijkt vooral te zijn gedaan om Intel te helpen in de markt voor mobiele apparaten. Deze apparaten zijn bijna altijd online, maar vaak niet uitgerust met deugdelijke beveiliging.

Intel maakte vorig jaar in augustus bekend om voor 7,68 miljard dollar McAfee over te nemen. Intel wil hierdoor een sterke positie in de markt voor beveiligingssoftware innemen. De Europese Commissie heeft afgelopen woensdag 26 augustus de overname goedgekeurd, maar wel onder voorwaarden. Zo wil de Europese Commissie dat Intel niet standaardsoftware van McAfee op zijn chips zet. Anders zouden klanten geen andere merken beveiligingssoftware kunnen aanschaffen. Daarom werd aan Intel de eis opgelegd dat zijn chips interoperabel zijn met alle merken securitysoftware.

Voorwaarden

Intel belooft aan de Europese Commissie dat zijn processoren met andere merken beveiligingssoftware kunnen blijven werken. De Spanjaard Joaquín Almunia,  Europees Commissaris voor Mededinging, gelooft dat Intel aan deze voorwaarden voldoet. De Europese Commissie werkte rond de Intel/McAfee-overname nauw samen met de Amerikaanse consumentenautoriteit, de Federal Trade Commission (FTC).

Intel is marktleider op het gebied van central processing units (cpu's) die in computers worden gebruikt. Ook is het bedrijf marktleider op het gebied van chipsets die worden gebruikt in servers, dataopslagsystemen en communicatie-oplossingen.

Goede partij

McAfee schreef eerder aan klanten en partners dat er geen betere partij is dan Intel. ‘Zij delen dezelfde visie op beveiliging, zij delen dezelfde visie op een verbonden wereld en door samen te werken worden we wereldwijd veel sterker en kunnen we een groot verschil gaan maken in mensen hun leven', aldus de brief.

Computable's experts reageren verdeeld op de overname, maar vinden wel dat McAfee de Intel-technologie goed kan aanvullen. De overname van McAfee door Intel lijkt vooral te zijn gedaan om Intel te helpen in de markt voor mobiele apparaten. Deze apparaten zijn bijna altijd online, maar vaak niet uitgerust met deugdelijke beveiliging. Verschillende security-experts van Computable juichen de overname dan ook toe door de mogelijkheden die ontstaan voor mobile computing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-26T22:51:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.