IBM blijft op twee wolken wedden

IBM gaat business process management (BPM) aanbieden als Software as a Service (SaaS). Daarnaast brengt IBM een combinatie van hardware en software op de markt voor het beheren van serverimages binnen een privécloud, onder de naam CloudBurst. Beide aankondigingen, gedaan op IBM’s Impact-conferentie in Las Vegas, weerspiegelen Big Blue’s keuze om zowel diensten te leveren voor de private als voor de publieke cloud.

Op de Impact 2009 conferentie in Las Vegas kondigde IBM BPM BlueWorks aan, een SaaS-gebaseerde oplossing voor business process management (BPM). Daarnaast kwam Big Blue met een apparaat waarmee bedrijven serverimages kunnen beheren binnen een privécloud in hun eigen datacenter: CloudBurst. Tom Rosamilia, general manager van de applicatie- en integratiemiddleware-divisie over CloudBurst: ‘De WebSphere CloudBurst Appliance combineert de flexibiliteit van service-oriented architecturen (soa) met de aanpasbaarheid van de cloud.'

Beide aankondigingen demonstreren de keuze die IBM deze herfst maakte om zowel private en publieke clouddiensten te leveren, vanuit de verwachting dat de meeste bedrijven voorlopig zullen kiezen voor een hybride cloudmodel.

Virtualisatie

CloudBurst is een appliance (combinatie van hardware en software) voor het beheren van serverimages binnen een privécloud. Rosamilia: ‘Bedrijven willen niet al hun transacties onderbrengen binnen de cloud. Over bijvoorbeeld betalingstransacties willen ze graag controle houden. Maar binnen de vier muren van een bedrijf, binnen de firewall, zijn geweldige clouds mogelijk. Met CloudBurst kunnen bedrijven hun besturingssysteem, WebSphere applicatieserver inclusief applicaties en patches bevriezen en over het netwerk naar een andere server verplaatsen. Ze kunnen zo gemakkelijker reageren op pieken en dalen.'

Daarnaast brengt IBM een versie van de WebSphere applicatieserver op de markt die geoptimaliseerd is om te draaien op gevirtualiseerde hardwareomgevingen: IBM WebSphere Application Server Hypervisor Edition. Deze applicatieserver wordt standaard meegeleverd op de CloudBurst-appliance. ‘Met de WebSphere Application Server Hypervisor Edition maken bedrijven optimaal gebruik van virtualisatie van bijvoorbeeld VMware',  zo lichtte Rosamilia toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-05T10:41:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.