Prijs voor rack in datacenter blijft stijgen

Dit artikel delen:
Datacenter

Klanten betalen steeds meer voor een rack in een datacenter. Een rack in een Italiaans datacenter is het goedkoopst. In Duitsland betaalt men het meest. Carrier-neutrale datacenters zijn vaak goedkoper dan datacenters gebonden aan één telecombedrijf.

De prijzen voor een rack in een datacenter zullen de komende maanden alleen maar stijgen. Dat concludeert Tariff Consultancy in de Data Center Price Tracker. Het adviesbureau onderzocht de prijzen van de huur van een rack in een datacenter in dertien Europese landen. Gemiddeld betaalt een klant bijna 800 euro voor een rack per maand. "Datacenters maken gebruik van de groeide vraag naar ruimte in een datacenter en verhogen hun prijs om meer winst te maken", zegt Margrit Sessions, directeur van Tariff Consultancy.

Er zit veel verschil in de prijzen die worden betaald in Europa. Een rack in een Duits datacenter is bijna twee keer zo duur als de gemiddelde prijs. In Ierland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland wordt ongeveer 1000 euro per rack per maand betaald. In Italië is een rack het goedkoopst.

Milieuvriendelijk

Er worden steeds meer datacenters bijgebouwd. Het afgelopen kwartaal kwam er in de onderzochte landen 50.000 vierkante meter aan ruimte bij. Ook constateert Tariff Consultancy dat een milieuvriendelijkheid steeds meer een issue wordt bij de keuze van een datacenter. Er is veel verschil tussen de prijzen van een carrier-neutraal datacenter en een datacenter gebonden aan één telecombedrijf. De prijzen van een carrier-neutraal datacenter liggen over het algemeen lager, aldus Tariff.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-02T10:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.