HP neemt opslagspecialist Ibrix over

HP tekent een overeenkomst voor de overname Ibrix. Dit bedrijf is leverancier van enterprise-class file serving software, inclusief gegevensbeveiliging, hoge beschikbaarheid en data management services voor de uitrol van extreme scale-out, cloud en high-performance computing. Door de aangekochte software aan het portfolio toe te voegen, versterkt de ict-leverancier zijn positie in de opkomende markt van scale-out en high-performance computing storage, cloud storage en fixed content archivering. De waarde van de overeenkomst is niet bekendgemaakt.

Deze markt kent een jaarlijkse groei van 20 procent. Dat is een hogere groei dan in network-attached storage en totale externe markt voor opslag, zo vervolgt HP.

De overnamekandidaat richt zich op klanten die uitgebreide data-intensieve applicatieomgevingen hebben en merken dat de performance van opslag een 'bottleneck' in hun workflow wordt. De oplossingen van het bedrijf zorgen volgens de ict-leverancier ervoor dat grote bedrijven eenvoudig en kostenefficiënt grote hoeveelheden user-generated data kunnen opslaan.

Door de schaalbaarheid naar tientallen petabytes krijgen klanten controle over explosieve datagroei. Ook kunnen zij hiermee inspelen op performanceproblemen in de meest veeleisende omgevingen. Met de datamanagementsystemen van de Fusion software suite van Ibrix is het mogelijk om zonder problemen capaciteit toe te voegen, aldus HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-22T10:06:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.