HP breidt Converged Infrastructure-portfolio uit

Dit artikel delen:

Hewlett-Packard heeft een aantal nieuwe producten en platformen aan zijn Converged Infrastructure-architectuur toegevoegd. Deze zijn gericht op service providers en grote bedrijven die niet meer zelf een eigen infrastructuur willen bouwen. Het gaat hierbij om een nieuwe modulaire ProLiant-server en de HP Performance Optimized Data Centers (POD), die in een container wordt geleverd. Deze nieuwe producten kunnen worden ingezet voor data intensieve zoekfuncties, webdiensten, hostingdiensten en high-performance computing (hpc). Verder heeft de HP Application Digital Vaccine (AppDV) en HP Branch Office Networking Solution aan HP Converged Infrastructure toegevoegd.

HP richt zich met de producten op de grootzakelijke markt, service providers en teclo's. De partijen bouwen altijd zelf hun infrastructuur op, maar volgens HP kunnen ze dat sneller en uitgebreider doen met het nieuwe productportfolio. De nieuwe oplossingen zijn gebaseerd op de HP Converged Infrastructure, die klanten voorziet van geïntegreerde servers, storage, netwerken en software. De Converged Infrastructure is een basis voor applicatieservice, want het biedt volgens HP een open, gemeenschappelijke architectuur, die geoptimaliseerd is en eenduidig wordt beheerd. Dit stelt klanten in staat om hun infrastructuur automatisch af te stemmen op hun specifieke vereisten.

HP ProLiant SL6500

Bij het ondersteunen van een business model gebaseerd op grootschalige applicatieservice, hebben service providers volgens HP elke CPU, milliseconde, watt, euro en vierkante voet nodig om een competitief voordeel te verwerven in de markt. Daarvoor heeft de HP ProLiant SL6500 geïntroduceerd. Dit schaalbare systeem beschikt over een gemeenschappelijke modulaire architectuur die van het ene knooppunt naar duizenden kan schalen. Volgens HP levert deze nieuwe ProLiant SL 6500 meer energie-efficiëntie en prestaties tot 1 teraflops per eenheid rackspace. Dit standaard platform kan aangepast en afgestemd worden met de HP ProLiant SL390s G7 server en HP ProLiant SL170s G6 Server om aan verschillende applicatie-eisen te voldoen, zoals high-performance computing, webservices, cloud computing en hosting.

Met mix-and-match berekeningen, kunnen service providers de opslag en knooppunten in grafische acceleratie van een vier-racks unit behuizing standaardiseren in één platformsysteem om een verscheidenheid aan diensten hosten. Door het simpelweg 'inpluggen' van nieuwe knooppunten, kunnen klanten meer toepassingen of diensten toevoegen als hun bedrijf groeit. Bovendien kan een enkele knooppunt worden verwijderd zonder dat dit systeem downtime vereist, aldus HP.

HP POD

Voor service providers die hun datacentercapaciteit snel willen uitbreiden heeft HP de HP POD-Works geïntroduceerd. Deze kunnen door HP binnen zes tot twaalf weken vanuit een assembleerlijn in Groot-Brittannië aan klanten worden geleverd. De HP Performance Optimized Data Centers (POD) worden in een waterdichte container geleverd en bestaan uit servers, storage, netwerken en beheersoftware. Voeg er koeling, bekabeling en stroomvoorzieningen er aan toe en je hebt een datacenter, aldus HP.  De containers kunnen buiten een datacenter worden gezet, zoals een parkeerterrein of opslagloods. Deze nieuwe producten kunnen worden ingezet voor data-intensieve zoekfuncties, webdiensten, hostingdiensten en high-performance computing (hpc).  De eerste gebruikers van de HP PODs zijn in Noord-Amerika te vinden, waaronder Nasa en Microsoft. De HP Performance Optimized Data Centers zijn in twee verschillende oplossingen verkrijgbaar, in 20-voet en in 40-voet versie.

HP Branch Office Networking Solution

De nieuwe HP Branch Office Networking Solution is kant-en-klare hardware, software-applicatie en connectiviteitsservice die dienstverlening op afgelegen locaties verbetert, aldus HP. Door middel van een open architectuur, die de  technologie integreert en kantoorapparatuur consolideert, vervalt de noodzaak om deze in een lokale datacenter te beheren, aldus HP. Geïntegreerde partnertechnologieën zijn onder andere Avaya Aura Session Border Controller powered by Acme Packet, Citrix NetScaler VPX, Microsoft  Lync, NetScout nGenius Geïntegreerde Agent voor HP en Riverbed Optimization System (RiOS ). Bedrijven kunnen hiermee meerdere netwerkinfrastructuurtechnologieën integreren, zoals lan, wan, wireless, unified communications, voice over IP en beveiliging. Deze kunnen op afstand worden beheerd vanaf een paneel. Dit maakt gestroomlijnde applicatielevering en een verbeterde productiviteit van de werknemer mogelijk, zo zegt HP.

HP Application Digital Vaccine (AppDV)

De nieuwe HP Application Digital Vaccine (AppDV) service levert speciaal ontworpen filters rondom het HP TippingPoint Intrusion Prevention System (IPS), die gemakkelijk de toegang beheren tot of het gebruik dicteren van niet-zakelijke toepassingen. Bijvoorbeeld van YouTube en LinkedIn. Deze functionaliteit stelt klanten in staat om de toegang tot hele sites of delen van een site te blokkeren, zoals videodownloads of enquêtes van sites van derden, waardoor beveiligingsrisico's verminderd worden en prestaties van het netwerk behouden blijven, aldus HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-11T10:26:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.