HP integreert 3Par met andere storage

Dit artikel delen:

HP heeft het overgenomen 3Par geïntegreerd in zijn HP Converged Infrastructure aanbod. Hierbij wordt de dataopslagtechnologie van 3Par ingezet voor cloud storage diensten. Verder combineert HP de Ibrix nas gateway met 3Par, waardoor de leverancier unified storage kan aanbieden. Dat kan worden gecombineerd de StoreOnce deduplicatie technologie, virtualisatie storage van LeftHand en Microsoft Exchange.

HP kocht in het verleden storage specialisten 3Par, Ibrix en LeftHand Networks. De technologie van 3Par staat bekend om zijn virtualisatie (fysieke opslag-entiteiten samengevoegd in een logische storage pool, die opgedeeld in stukken wordt gepresenteerd aan serversystemen) en thin provisioning (alleen gegevens die beheerders daadwerkelijk gebruiken, worden opgeslagen). De dataopslagarrays vinden aftrek bij bedrijven met grote cloudomgevingen en aanbieders van IaaS (infrastructuur as a service). Ibrix is leverancier van enterprise-class file serving software, inclusief gegevensbeveiliging, hoge beschikbaarheid en data management services voor de uitrol van extreme scale-out, cloud en high-performance computing. Lefthand Networks is leverancier van software voor virtuele sans (storage area networks) via iscsi. Tussen deze overnames in ontwikkelde HP zelf zijn StoreOnce deduplicatietechnologie.

StoreOnce

HP StoreOnce disk based backupoplossingen dedupliceren de backupgegevens en consolideren automatisch meerdere servers in één backupproces; dit op één in een rack gemonteerd apparaat. HP heeft verder de opslagcapaciteit van zijn StoreOnce deduplicatie appliance verdubbeld waardoor er nu 1,4 petabyte aan data kan worden ingezet voor backup met een snelheid van 4TB per uur.

Matrix

HP zegt dat 3Par wordt geleverd aan organisaties die private, publieke en hybride cloudomgevingen hebben. 3Par is nu een onderdeel van HP's Converged Infrastructure strategie. Hierbij werkt de technologie van 3Par goed samen met HP's BladeSystem Matrix servers, een HP-platform voor cloud computing. Gebruikers kunnen via BladeSystem Matrix 3Par's dataopslagomgevingen beheren en clouddiensten leveren. 3Par is verder geïntegreerd met HP's Ibrix X9300 Network Storage Gateway waarmee gebruikers data van bestanden kunnen combineren met thin provisioning technologie van 3Par.

Exchange

Verder introduceerde HP de nieuwe LeftHand P4800 G2 isci appliance. HP heeft de VMware vStorage api's geïntegreerd met de LeftHand P4000 storage software. Hierdoor kunnen gebruikers virtuele storage appliances creëren en gebruiken om grote backuptaken om te leiden. De virtuele P4000 appliances hebben nu een VMware vCenter plug-in voor centraal beheer van dataopslagtaken.

HP biedt daarnaast drie E5000 Messaging Systems appliances die twee servers, dataopslagcapaciteit, Windows en Exchange technologie combineert. Hierdoor kunnen gebruikers sneller Microsoft Exchange omgevingen uitrollen en beheren, aldus HP.

HP kondigde geen nieuwigheden aan rond zijn EVA midrange storage producten, maar zegt dat EVA een belangrijke plaats blijft nemen in zijn dataopslagportfolio en komt later met nieuwe aankondigingen rond HP EVA.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-07T12:36:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.