EMC World 2011

EMC introduceert dataopslag voor de cloud

Dit artikel delen:

EMC, speler op het gebied van informatie-infrastructuur oplossingen, introduceert verschillende nieuwe en vernieuwde dataopslagsystemen voor cloud computing. Het gaat hierbij onder andere om de EMC VPLEX Geo, nieuwe functionaliteit voor de Symmetrix VMAX, een verbeterde EMC Ionix UIM en de nieuwe EMC Cloud Tiering Appliance .

De nieuwe EMC VPLEX Geo zorgt ervoor dat er geen grenzen meer bestaan tussen datacenters op verschillende continenten. Met de oplossing kan de capaciteit van verschillende storage-systemen worden samengevoegd en gebruikt worden als een enkelvoudige virtuele storage-oplossing. Gecombineerd met virtuele servers is het een belangrijke factor in het mogelijk maken van private en hybride cloud computing.

Om de adoptie van cloud computing te versnellen, heeft EMC nieuwe netwerk-, migratie- en beveiligingsfunctionaliteit toegevoegd aan het high end Symmetrix storage-systeem. Zo is er ondersteuning voor Fibre Channel  over Ethernet (FCoE), een cloud netwerkprotocol, Federated Live Migration en RSA external key manager voor D@RE (data-at-rest encryptie). Het afgelopen jaar zijn er ruim vijftig nieuwe elementen toegevoegd aan Symmetrix VMAX waaronder FAST VP, een volledig geautomatiseerde storage tiering voor virtuele pools.

EMC introduceert verder een nieuwe versie van de EMC Ionix Unified Infrastructure Manager (UIM), beheersoftware specifiek ontwikkeld voor VCE Vblock-platformen. Hiermee is het mogelijk met één muisklik end-to-end Vblock capaciteit toe te wijzen. Dit maakt de provisioning efficiënter en sneller waardoor het beheer van private, publieke en hybride cloud-infrastructuur wordt vereenvoudigd. Ionix UIM 2.1 software zorgt voor snelle identificatie van problemen in de netwerk- en storage-omgeving waarmee uptime en efficiency worden verbeterd, zo belooft EMC.

Voor effectiever beheer van ongestructureerde file-based data brengt EMC de Cloud Tiering Appliance. Hiermee kunnen bedrijven een tiered storage strategie implementeren waardoor data op de meest kosteneffectieve plaats wordt opgeslagen. Het systeem zorgt ervoor dat EMC VNX, een unified storage systeem voor file en block storage, automatisch data onderbrengt op de juiste plaats, gebaseerd op it-richtlijnen die zijn vastgesteld, aldus EMC.

EMC heeft een samenwerking gesloten met Box voor de ontwikkeling van  geïntegreerde content management oplossingen. Organisaties kunnen dan informatie en documenten delen in de cloud. Dit in combinatie met hoogwaardige beveiliging, compliance en process management met EMC Documentum.

EMC kondigt tot slot EMC Captiva, EMC Document Sciences, CenterStage en Documentum OnDemand aan. Deze nieuwe oplossingen zorgen voor kortere implementatietijd en lagere IT-kosten. Met de nieuwe VMware gebaseerde VCUBE- architectuur worden applicaties samengebracht om provisioning en beheer in hybride cloud-omgevingen te vereenvoudigen. Het OnDemand-portfolio van EMC brengt oplossingen van EMC, VMware en RSA samen door alle het noodzakelijke beheer van de cloud virtualisatie, beveiliging, storage en de infrastructuur te combineren. Het nieuwe aanbod is beschikbaar via het EMC Service Provider Programma via telco's, hosting providers, ISV's en SaaS-leveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-16T12:30:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.