Dell komt met nieuwe EqualLogic storage

Dell introduceert de nieuwe Dell EqualLogic storage-oplossingen PS6100 en PS4100 en ondersteunende software. Deze oplossingen helpen klanten om te voorzien in de groeiende behoeften aan gegevensbeheer binnen gevirtualiseerde datacenters, aldus de leverancier. Dell maakt daarnaast de details bekend van de nieuwe integratiemogelijkheden die de storage-oplossingen bieden voor het binnenkort te verschijnen VMware vSphere 5-platform voor virtualisatie en cloud-infrastructuren. Dell is daarnaast van start gegaan met de verkoop van de EqualLogic FS7500.

Om de groeiende opslagbehoeften van klanten te ondersteunen, introduceert Dell de EqualLogic productreeksen PS6100 en PS4100 voor ip-gebaseerde, gevirtualiseerde opslag. In combinatie met de nieuwe versie (5.1) van de Dell EqualLogic-firmware kunnen de nieuwe storage-oplossingen worden geïntegreerd met bestaande omgevingen, zonder downtime of ingrijpende wijzigingen. Op deze manier kunnen klanten zich concentreren op de opslag in plaats van handmatige opwaarderingen van hun infrastructuur.

Dell introduceert met de nieuwe toevoegingen aan de EqualLogic-reeks ondersteuning voor 2,5 inch schijven. Dit zorgt volgens Dell voor een hogere opslagdichtheid, zodat gebruikers meer gegevens op systemen kunnen opslaan die minder ruimte in beslag nemen. De EqualLogic PS-reeks biedt klanten een prestatieverbetering tot 60 procent voor reguliere workloads ten opzichte van eerdere versies van de EqualLogic-arrays.

Dell is daarnaast van start gegaan met de verkoop van de EqualLogic FS7500, een nieuwe nas-oplossing die kan worden gecombineerd met arrays uit de EqualLogic PS-reeks. Zo beschikken klanten over een horizontaal schaalbare unified storage-platform voor middelgrote implementaties. De FS7500 maakt gebruik van het Dell Scalable File System, dat een brede reeks van geavanceerde functies biedt, waaronder cache-controle, load balancing en multi-threading voor een snelle i/o-verwerking.

Met het oog op de sterke groei van de virtuele omgevingen van hun klanten hebben Dell en VMware gezamenlijk specificaties ontwikkeld voor opslaginfrastructuren, zoals de VMware vSphere Storage api's voor array-integratie. Daarnaast hebben ze hoog-gevirtualiseerde datacenter- en storage-oplossingen geïntroduceerd die voorzien in de specifieke behoeften van hun gezamenlijke klanten. Zo biedt de nieuwste versie (5.1) van de EqualLogic-firmware onder meer thin provisioning-ondersteuning voor VMware vSphere, zodat gebruikers tijdens herstelprocedures hun waardevolle tijd kunnen besparen en potentieel gegevensverlies voorkomen.

Ter ondersteuning van het binnenkort te verschijnen VMware vSphere 5.0 introduceert Dell een nieuwe reeks van VMware-specifieke verbeteringen voor gebruikers van Dell EqualLogic storage-oplossingen, Dell Compellent en Dell PowerVault. Verbeteringen zullen in het derde en vierde kwartaal van 2011 worden uitgerold. De Dell Compellent plug-ins zijn uitgerust met verbeterde ondersteuning voor VMware vSphere 5.0, zodat klanten hun Compellent-omgeving op eenvoudigere wijze kunnen koppelen aan gevirtualiseerde opslagbronnen.

Tot slot introduceert Dell nieuwe mogelijkheden om het inzicht van klanten in hun opslagomgeving te vergroten en de integratie met virtualisatieoplossingen van Microsoft te verbeteren. Het EqualLogic-platform biedt geïntegreerde software die beheer eenvoudig houdt bij het uitbreiden van een opslagsysteem. Nieuwe oplossingen die grootzakelijke functionaliteit naar kleinschaliger implementaties brengen, zijn onder meer:Dell EqualLogic SAN Headquarters 2.2-software en Dell EqualLogic Host Integration Tools voor Microsoft 4.0.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-24T10:47:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.