Amsterdam snelste internetknooppunt ter wereld

Dit artikel delen:

Het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX laat met de onlangs geklokte doorvoersnelheid van 233 Gbit/s de andere grote internetknooppunten op de wereld ver achter zich. Dat meldt Tweakers.

AMS-IX bedient momenteel 259 providers. Niet alleen op de doorvoersnelheid wint Amsterdam het van de rest van de wereld, ook op het gebied van de gemiddelde snelheid, het totale verkeer en het aantal leden steekt de Nederlandse hoofdstad met kop en schouders boven de rest van de wereld uit. In december verwerkte het knooppunt zo'n petabyte aan data per dag.

In lijn met de verwachting is het dataverkeer ook afgelopen jaar weer meer dan verdubbeld. Een trend die zich nu al vier jaar op rij voltrekt. Doel voor dit jaar is het doorbreken van de 300Gbit/s-grens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op zich is dit een mooie prestatie van de AMS-IX. Echter snelheid is niet de enige factor waar naar gekeken moet worden. Ook betrouwbaarheid en veiligheid zijn belangrijke factoren. Daar vrijwel alle Nederlandse internetverkeer over de AMS-IX wordt geschakeld is dit een zwak punt in de betrouwbaarheid en veiligheid. De NDIX is een andere Internet Exchange in Nederland. Dit schakelpunt biedt een aantal extra's ten opzichte van de AMS-IX. Het heeft bijvoorbeeld schakelpunten in Nederland en Duitsland. Ook is men aan het onderzoeken of Quantum Informatie over de NDIX geschakeld kan worden. Het zou verstandig zijn van de carriers in Nederland eens een kijkje te gaan nemen bij de NDIX (www.ndix.nl) alleen al om niet geheel afhankelijk te zijn van 1 schakelpunt.

Volgens mij werkt Ronald Heinen bij NDIX of heeft er belang bij dat de NDIX groeit

Als je op de website kijkt, van NDIX, zal bij lokaties gelijk duidelijk worden waarom zij geen belangrijke speler zijn, een aantal lokaties ken ik, en die stellen letterlijk niets voor: Zwolle Provinciehuis, Deventer Brandweer Kaz., Arnhem Stadskantoor.
Dus..,
AMS-IX Proficiat: Jullie hebben je werk fantastisch gedaan, wij Nederlanders zijn trots op jullie!

Is toch fantastisch nieuws. waarom zijn er nu altijd mensen die het positieve ervan niet in kunnen zien. AMS-IX ik ben trots op jullie

Het is inderdaad fantastisch nieuws. En dat er naast AMS-IX nog zoveel andere Internet Exchanges zijn (ik miste GNIX in de opsommingen) biedt grote mogelijkheden voor Nederland om zich te profileren als spin in het web.

Beter, ik woon vlakbij Amsterdam.

Waar een klein land al niet groot in kan zijn.
Kudo's voor het Amsterdamse Internet Exchange.
Alleen een beetje raar dat Ams-IX in de uiterwaarde van Amsterdam is gesitueerd. Een beetje water en we kunnen niks meer. Beetje redundantie op een "droge" plek zou geen gek idee zijn.

Ams-IX zit niet op de begane grond.

Jongens jullie reageren op een artikel uit 2007.
Amsix doet inmiddels 1Tbps.

Dat Amsix niet op de bg (zou) zit(ten) boeit totaal niet.
Als het westen onder water staat (want daar hebben we het dan over):
-hoe kom je dan bij de apparatuur
-wie zegt dat Nuon het dan nog doet
-hoe wordt de diesel tank voor het aggregaat gevuld

En heb je heb dan geen grotere problemen dan een IX die onbereikbaar is?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-22T10:27:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.