HTC bouwt eerste WiMAX-telefoon

Dit artikel delen:

De Taiwanese fabrikant HTC presenteert later dit jaar de eerste smartphone die kan worden gebruikt op WiMAX-netwerken. De T8290 kreeg als codenaam Quartz mee en verschijnt waarschijnlijk eerst in Rusland.

Voor het eind van 2008 komt de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC met een telefoon die WiMAX ondersteunt. WiMAX is een technologie die ergens het midden houdt tussen umts en Wi-Fi, en waarmee draadloos breedbandinternet over grote afstanden mogelijk is. Het is de eerste keer dat een mobiele telefoon wordt ontwikkeld die de technologie ondersteunt.

De HTC T8290 kan voor het eerst gebruikt worden op het netwerk van Yota, een nieuwe telecomaanbieder die in september van dit jaar zijn WiMAX-netwerk startte. Het toestel dat de codenaam Quartz kreeg, ondersteunt ook Wi-Fi, Bluetooth, gps en het reguliere gsm. Net als de HTC Touch HD, die binnenkort ook in Nederlands verschijnt, heeft het WiMAX-toestel een groot aanraakscherm en een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Android

HTC is ook al de maker van de G1, 's werelds eerste smartphone die draait op opensourcebesturingssysteem Android. Dat toestel ligt vanaf 22 oktober in de Amerikaanse schrappen en komt waarschijnlijk begin 2009 naar Nederland.

Het is nog onbekend of en wanneer de WiMAX-telefoon T8290 in Nederland op de markt verschijnt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Medisch appel elektromagnetische straling.
....................................................
Teken het medisch appel gesteund door 30 Nederlandse artsen. Zie daartoe o.a. nationaal platform stralingsrisico,s (www.stralingsrisicos.nl ) en www.stopumts.nl
Blootstellingslimieten en normen van 1999 zijn verouderd, aldus het Europees Parlement in haar vrijgegeven rapport van 4 september 2008.

Voor de meest actuele en volledige berichtgeving over de gezondheidsaspecten van mobiele telefonie zie www.stopumts.nl .
Ongesubsidieerd en Onafhankelijk

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-13T10:47:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.