MWC09 - WiMo 6.5 na zomer op smartphones

Dit artikel delen:

Pas in de tweede helft van 2009 verschijnen de eerste smartphones die draaien op de nieuwste versie 6.5 van besturingssysteem Windows Mobile. Het bureaublad krijgt een honingraat-structuur voor makkelijke navigatie. Bovendien komt er een online back-up toepassing en een online applicatiewinkeltje.

Mobieltjesfabrikanten HTC en LG komen na de zomer van 2009 met smartphones die draaien op Windows Mobile 6.5. Dat maakte algemeen directeur Steve Ballmer van Microsoft bekend op de eerste dag van het Mobile World Congress 2009 in Barcelona. Het nieuwe besturingssysteem is waarschijnlijk een tussenversie voor een grotere release in 2010 en krijgt daarom niet de naam versie 7. Het is de verwachting dat mobiele versie 7 op het zelfde moment verschijnt als pc-besturingssysteem Windows 7, opvolger van Vista.

Honingraat

Het vernieuwde mobiele platform kent een aantal opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Belangrijkste visuele verandering betreft het bureaublad van het systeem. Windows Mobile 6.5 is gebouwd om te gebruiken op toestellen met een aanraakscherm. Het startscherm is daarvoor opgebouwd als honingraat, iets wat de navigatie volgens de fabrikant ten goede komt.Vanaf het bureaublad kunnen gebruikers met behulp van widgets gemakkelijker en directer hun e-mail en voicemail benaderen. Ook zijn rss-feeds en chatprogramma Windows Live Messenger vanaf het startscherm toegankelijk.

Daarnaast heeft het nieuwe besturingssyteem twee belangrijke uitbreidingen gekregen met het oog op constante webtoegang. My Phone is de nieuwe back-updienst waarmee gebruikers de belangrijke gegevens op hun smartphone direct kunnen opslaan internet. Gegevens kunnen automatisch worden gesynchroniseerd. Bovendien voorziet het platform in de toegang tot een online applicatiewinkel waar verschillende toepassingen te koop zijn.

De eerste toestellen die draaien op de nieuwe versie van Windows Mobile verschijnen na de zomer en zullen waarschijnlijk in eerste instantie worden verkocht via telecombedrijf Orange.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-16T17:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.