Massaontslag BT na verlies bij Global Services

Dit artikel delen:

Telecomaanbieder BT heeft het afgelopen boekjaar vijftienduizend medewerkers ontslagen en verwacht dat dit jaar weer te moeten doen. Dat staat in het jaarverslag van het bedrijf. De problemen zijn voornamelijk te wijten aan de dienstverleningstak Global Services. Die draaide het afgelopen boekjaar twee miljard pond verlies bij een omzet van 8,8 miljard. Het totale concern verloor 134 miljoen pond bij een omzet van 21 miljard. 'De slechte prestatie van BT Global Services overschaduwt de goede cijfers van de overige divisies', zegt de algemeen directeur.

De slecht presterende divisie Global Services drukt al langere tijd hard op het resultaat van het telecombedrijf. In oktober 2008 werd om deze reden het management van het bedrijfsonderdeel vervangen. Het afgelopen boekjaar verloren bij het BT-concern vijftienduizend medewerkers hun baan, waarvan 3300 bij Global Services en tienduizend externen.

In het nieuwste jaarverslag kondigt de directie nog eens vijftienduizend ontslagen aan om het bedrijf weer op de rit te krijgen. Vijftienduizend ontslagen is echter niet de doelstelling, zegt een Nederlandse woordvoerder. Hij kan nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor de medewerkers van BT in Nederland. Ook over het aantal ontslagen dat eerder al viel in Nederland kan hij niets zeggen.

Tegenvallende opbrengsten

De telecomaanbieder schrijft 1,3 miljard pond af op tegenvallende opbrengsten uit gesloten contracten. Het derde kwartaal maakte BT al bekend dat het 370 miljoen pond afschreef. Er wordt nog onderhandeld over twee contracten. Een van de maatregelen die het bedrijf aankondigt is om meer rendement te halen op biedingen en de processen daaromheen te verbeteren. Volgens analisten heeft het telecombedrijf te positief ingeschreven op overheidscontracten.

BT Nederland haalde het laatste kwartaal een aantal nieuwe contacten binnen. Zo sloot het een contract met TNT Post en met het ministerie van VWS.

Omzet BT divisies in miljoenen ponden

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Was het niet Andy Green (nu Logica) die daar vroeger de scepter zwaaide?

@Flashbank;

Precies, vroeger. wat heeft dat in vredesnaam met het bericht te maken???

@Flashback

Juist..dezelfde Andy Green die er in een financiele crisis bij BT nog aardig wat winst voor het bedrijf uit heeft weten te slepen. Die ja... En zoals Robert zegt: waarom is dat relevant?

http://www.dailymail.co.uk/money/article-1126812/Alarm-BT-faces-500m-IT-disasters.html

nogmaals flashback,

wat wil je nu zeggen mbt Andy Green?

Andy Green werd in die tijd ook wel de tovernaar en visionair genoemd.Nou dat blijk dus te kloppen alleen
blijkt hij een Argentijnse tovenaar te zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-14T15:19:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.