Nieuwe EU-regel verbetert UMTS-bereik in huis

Dit artikel delen:

Met het besluit om de 900 MHz-frequentieband open te stellen voor umts-verkeer hoopt de Europese ministerraad de kwaliteit van de mobiele diensten te verhogen en kosten te verlagen. De ministers gingen eind juli 2009 akkoord met een aanpassing van de zogenaamde gsm-richtlijn uit 1987. Daarin was vastgelegd dat de frequentieband alleen voor gsm is bestemd. Met de bijgewerkte richtlijn kunnen de frequenties rond 900 MHz ook worden gebruikt voor umts en, in de nabije toekomst, technologie van de vierde generatie zoals lte en WiMAX.

De toegang tot de 900 MHz-band kan een aanzienlijke verbetering van de inpandige dekking van umts-diensten betekenen. Tot dusver waren telecomaanbieders voor umts namelijk aangewezen op de frequentieband rond 2,0 GHz. Een dergelijke hogere frequentieruimte heeft als nadeel dat het signaal minder diep kan doordringen in gebouwen. Omdat 900 MHz een veel lagere frequentie is dan 2,0 GHz (= 2000 MHz), wordt de ontvangst van het signaal daar verbeterd. Veel mensen maken juist binnenshuis veel gebruik van umts-diensten, zoals mobiel internet, en ondervinden daar momenteel problemen met de dekking.

Ook kan de maatregel de telecomaanbieders veel kosten besparen. Zij hoeven voor de implementatie van umts- en nog snellere mobiele toepassingen minder te investeren in uitbreiding van hun netwerken, zodra daarvoor de 900 MHz-frequentie kan worden gebruikt. De Europese ministers verwachten dat daarmee tot 1,6 miljard euro wordt bespaard.

Niet storen

Voordat andere technologieën dan gsm daadwerkelijk op de 900 MHz-band kunnen worden ingezet, moeten telecomaanbieders onderzoeken of ze het bestaande gsm-signaal niet storen. Bij umts is dit inmiddels bewezen. Het Europees Parlement was eerder al akkoord gegaan met het vrijgeven van de 900 MHz-band. Uiteindelijk moeten nationale overheden de aangepaste gsm-richtlijn omzetten in nationaal recht en ervoor zorgen dat de frequentieband ook daadwerkelijk voor umts wordt opgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wederom een mooi technologisch excuus om de mensheid met nog meer UMTS straling te vergiftigen binnenshuis.

Het is te hopen de 'europese ministerraad" ook een deel van de UMTS veilingsopbrengsten gaan reserveren voor de verslechterende volksgezondheid t.a.v. radiation poisoning

Dit opent meteen een leuke nice market voor "EM radiation blokking meterials".
Welke firma gaat ze leveren, de UMTS absorbing of afschermingsplaten die je kun ophangen aan de binnenkant van je huis, (slaap)kamer?

Stralingsrisico's worden voordurend ontkend, zonder dat aangetoond is dat straling veilig is.
Het voorzorgsprincipe wordt niet gehanteerd.
De bewijzen dat straling ons mede de vernieling in helpen stapelen zich op, overheden luisteren niet vanwege tegenstelde belangen, oftewel corruptie.
Lees deze onderzoeken:
- Philips, Electrical hypersensitivity: A modern Illness.
- Powerwatch 2004, een beschijving hoe EMS kan aanvoelen
- Med hypotheses 2000: Bevolkingsonderzoek iov een zweedse vakbond.
-Becker, crss currents: The perils of electropollution 1990 : een onderzoek die EHS op hetzelfde niveau zet als MCS (giftige stoffen.)
-Boielectromagnetics 2001 : Zweedse wetenschappers tonen duidelijke, objectieve en meetbare veranderingen bij EHS patienten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-29T10:51:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.