Nokia vervangt CEO door Microsoft-topman

Dit artikel delen:

Stephan Elop is de nieuwe algemeen directeur van mobieltjesfabrikant Nokia. De Canadees gaf hiervoor leiding aan de Microsoft-divisie die het kantoorsoftwarepakket Office ontwikkelt. Hij volgt bij Nokia Olli-Pekka Kallasvuo op die opstapt uit het bestuur, maar wel zijn topfunctie bij de joint venture Nokia Siemens Networks behoudt.

De aanstelling van Elop moet nieuw elan brengen in de bedrijfsvoering van Nokia. Het bedrijf kampt met een afkalvende marktpositie en tegenvallende winstcijfers en wordt vaak gezien als weinig innovatief. Het is het bestuur van Nokia vooral te doen om de ervaring die Elop heeft op de gebied van software en change management.

Microsoft en Nokia hebben in veel opzichten last van dezelfde problemen met innovatie, zeker als het gaat om de ontwikkeling van smartphones, zegt marktanalist Nick Jones van Gartner. 'Een oud-topman van Microsoft aan het hoofd van Nokia zou allerlei interessante mogelijkheden voor de toekomst bieden. Nokia en Microsoft die samenwerken in de strijd tegen Google en Apple', speculeert hij. De analist betwijfelt echter of Elop de problemen van Nokia kan oplossen.

Elop en zijn voorganger Kallasvuo hadden in het verleden al regelmatig contact met elkaar. De Microsoft-divisie die de Office-producten ontwikkelt, sloot in augustus 2009 een samenwerkingsverband met Nokia. Het belangrijkste onderdeel van die samenwerking betreft de levering van Microsoft Office Mobile op smartphones van de Finse mobieltjesfabrikant.

Voor zijn functie bij Microsoft werkte Elop bij Juniper Networks en Adobe Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-10T11:30:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.