Citrix neemt virtualisatiebeheerleverancier over

Citrix koopt VMLogix, leverancier van virtualisatiebeheersoftware. Met de producten van VMLogix hoopt de virtualisatieleverancier het organisaties gemakkelijker te maken om hun virtuele machines te beheren en verplaatsen, van publieke naar private clouds en andersom. De overname moet tegen het einde van het derde kwartaal van 2010 definitief worden. De hoogte van de overnamesom is niet bekend gemaakt.

Citrix wil VMLogix-technologie inzetten om zijn OpenCloudplatform te voorzien van 'mogelijkheden voor levenscyclusbeheer'. Dat biedt cloudproviders de mogelijkheid hun infrastructule dienstenaanbod uit te breiden met zaken als kwaliteitsbeheer en bedrijfscontinuïteit. Daarnaast wil Citrix VMLogix-technologie inzetten om het XenServer virtualisatieplatform te voorzien van een 'zelfbedieningsinterface' voor het beheer van private clouds.

VMLogix belangrijkste product is LabManager, waarmee organisaties productie-omgevingen kunnen ontwikkelen, testen en uitrollen binnen virtualisatieplatformen van zowel Citrix, Microsoft als VMware.

Cloud-interoperabiliteit

Los van de overname van VMLogix kondigde Citrix ook aan de netwerk- en interoperabilteitsmogelijkheden van het OpenCloud platform te willen vergroten. Zo wil de virtualisatieleverancier het onder meer mogelijk maken om vanaf één beheerconsole zowel private als publieke werklasten te beheren, ook als deze laatste zich bij verschillende cloudproviders bevinden.

Om diezelfde reden onderstreepte Citrix de integratieplannen van het eigen OpenCloudplatform met het opensource-cloudplatform OpenStack. OpenStack bevat twee cloud infrastructuuronderdelen. OpenStack Compute is software voor het automatisch aanmaken en beheren van grote groepen virtuele servers. OpenStack Storage is software voor het aanmaken van schaalbare opslagbronnen op basis van serverclusters. OpenStack Storage is gebaseerd op Rackspace Cloud Files en is beschikbaar via Openstack.org.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Workplace

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-30T10:52:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.