Complexe infrastructuur bezorgt Vecozo nominatie

ICT-project van het jaar in de zorg

Dit artikel delen:

Computable Expert

Reza Sarshar
Projectleider/ Adviseur, Kaizen Projectmanagement. Expert van Computable voor de topics Management, Infrastructuur en Digital Workplace.

Vecozo opereert centraal in het zorgdomein, heeft meer dan tweehonderdduizend eindgebruikers, voert meer dan 2,1 miljard transacties per jaar uit en behaalde begin januari 2016 een piek van meer dan achthonderd transacties in een seconde. Dit zegt volgens de jury van de Computable Awards 2016 genoeg over de gevoeligheid, complexiteit en betrouwbaarheid van de ict-infrastructuur en de hieraan gerelateerde services. Daarom is dit project genomineerd als ICT-project van het jaar in de zorg.

Vecozo heeft met zijn partners Cisco, EMC en OpenLine deze infrastructuur vervangen door een totaal nieuwe omgeving. Deze wijziging beperkte zich niet tot de realisatie van een nieuw datacenter. De aangeboden (technische) mogelijkheden zorgden voor enorme wijzigingen binnen de (ict-)organisatie en de hieraan gerelateerde diensten en werkprocessen.

Dit was een verandertraject met verschillende technische en organisatorische aspecten dat vanuit twee kanten, Vecozo en zijn leveranciers, voldoende aandacht heeft gekregen. Dit is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen verschillende partijen in een multi chanel-traject.

Juryoordeel

Dit traject met zijn resultaten bewijst volgens de jury van de Computable Awards 2016 de toegevoegde waarde van nieuwe ict-mogelijkheden in de zorgsector. De jury had grote waardering voor vooral drie aspecten: de toegevoegde waarde voor de klant, de complexiteit van het traject en voor de leverancier. Daarom is dit project terecht genomineerd als ICT-project van het jaar in de zorg.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T10:42:00.000Z Reza Sarshar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.