Zorgdomein scoort nominatie met digitale diagnose

ICT-project van het jaar in de zorg

Dit artikel delen:

Computable Expert

Hans Reterink
Managing Consultant, Berenschot. Expert van Computable voor de topics Outsourcing, Overheid en Zorg.

Zorgdomein is door de jury van de Computable Awards 2016 genomineerd als ICT-project van het jaar in de zorg omdat het mogelijk heeft gemaakt om geheel digitaal aanvragen te doen voor diagnostiek en verwijzingen bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en Meditta op locatie Echt. Het project onderscheidt zich op basis van complexiteit en risico’s en ook de onderscheidende rol van de leveranciers.

Binnen Zorgdomein zijn veilige koppelingen op basis van standaarden gelegd met vele huisartsinformatiesystemen voor de tachtig deelnemende huisartsen en het ziekenhuisinformatiesysteem van Chipsoft en Labosys. Dit is niet altijd even eenvoudig. Door de standaard vragenlijsten en inzicht in verwijs- en diagnostiekaanbod en wachttijden worden de goede gegevens digitaal aangeleverd.

Voor de patiënt is alle informatie meteen bekend in het ziekenhuis en kan ook meteen bekeken worden door de huisarts waar capaciteit is om de patiënt snel en goed te helpen. Dit betekent niet alleen minder tijd, papier en fouten bij zowel huisarts als ziekenhuis, maar ook de mogelijkheid voor de huisarts om indien nodig snel te verwijzen en een diagnose te kunnen stellen, waardoor levens kunnen worden gered.

Juryoordeel

Het opzetten van een dergelijk systeem voor processen in de zorgketen met bijbehorende koppelingen is volgens de jury van de Computable Awards 2016 niet eenvoudig. Het project deed het dan ook heel goed bij het tussentijdse juryberaad en kreeg hoge beoordelingen van de jury. Zorgdomein is daarom een terecht genomineerde in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T10:46:00.000Z Hans Reterink
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.