Decos navigeert Tripticom naar nominatie

ICT-project van het jaar in het MKB

Computable Expert

Bernard Vuijk
Directeur, Driven4success B.V.. Expert van Computable voor het topic Management.

Tripticom uit Gorinchem is een onderaannemer voor ondersteuning van telecomnetwerken bij eindgebruikers. Ze ondersteunen zowel zakelijke gebruikers als consumenten en hebben zo’n tweehonderd monteurs die iedere dag door het land rijden om op locatie de aansluitingen en connectiviteitsproblemen van de klanten op te lossen. Enkele jaren geleden werd het track en trace-systeem van Decos in gebruik genomen en werden meerdere vernieuwingen doorgevoerd. De jury van de Computable Awards 2016 nomineerde dit on going-project met een nominatie in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB.

Grote klanten van Tripticom zijn onder andere Simac, KPN (zowel zakelijk als consument) en Ziggo/UPC. Bovendien leggen de mannen en vrouwen van Tripticom ook glasvezelnetwerken aan, een tak die door de grote investeringen in het vastnet erg in de lift zit. Mede hierdoor is het bedrijf de laatste jaren sterk gegroeid.

Tripticom wilde enkele jaren geleden efficiënter gaan werken met het plannen van routes voor de buitendienst en heeft de Decos Cartracker aangeschaft. De Decos Cartracker is een track en trace-systeem dat je inbouwt in je bedrijfswagens. Het systeem volgt daarbij realtime (elke vijf seconden) waar alle auto’s zich bevinden en maakt dit via een dashboard inzichtelijk. Zo kunnen de medewerkers op kantoor te allen tijde zien waar iemand zich bevindt. Bovendien heeft het systeem de mogelijkheid om rapportages uit te draaien.

Tijdens de jurypresentatie op 8 april 2016 werd duidelijk dat een sterk kenmerk van de Decos Cartracker gebruiksvriendelijkheid is. Je kan in een paar klikken een rapportage maken. De service is goed en het klantcontact verloopt naar tevredenheid. De medewerkers van Tripticom voelen zich echt klant bij Decos. Vragen worden direct beantwoord en issues worden meteen opgelost. Een afspraak om een nieuwe Cartracker in te bouwen of er een te repareren is zo gemaakt. Dat is iets wat Decos echt onderscheidt van de anderen.

De zaken gaan momenteel erg goed bij Tripticom en recent is het wagenpark uitgebreid met 25 extra wagens die allemaal een Cartracker hebben gekregen. Zo richt Tripticom zich volgens de jury als bedrijf op de zaken die ertoe doen: een uitstekende dienstverlening leveren aan hun eindklanten.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2016 is van oordeel dat de toegevoegde waarde voor Tripticom met Decos Cartracker is toegenomen. Door deze innovatieve kracht versterkt Tripticom zijn positie als organisatie in de markt, en dat door het gebruik van de Decos Cartracker. Volgens de jury van de Computable Awards 2016 een nominatie waard in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-03T08:44:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.