112Motion.com

Nederlandse start-up van het jaar

Dit artikel delen:

112Motion.com heeft een platform ontwikkeld voor sensoren en wearables die de gezondheid van mensen in de gaten houdt. De gezondheidsgegevens worden bijgehouden in een online databank, waarvan de gebruiker vervolgens zelf kan beslissen met wie hij of zij deze deelt, bijvoorbeeld de huisarts of de eigen familie.

In deze constructie kan de omgeving hierdoor sneller reageren wanneer zich een calamiteit voordoet. Bovendien kan de arts preventief maatregelen nemen, mocht dit blijken uit de data. Uit de pitch blijkt dat 112Motion.com momenteel zelf ook wearables ontwikkelt om de gezondheid te monitoren.

Juryoordeel

De jury  in de categorie Nederlandse start-up van het jaar bij de Computable Awards 2016 vindt dit een zeer charmant concept dat zich richt op de toekomst van de gezondheidszorg. Een uitdaging van het concept is dat het zich zal moeten meten met grote corporates als Philips, die als gevolg van schaal sneller meer impact zullen kunnen maken. Echter, wanneer 112Motion.com de juiste partnerships sluit, heeft het veel potentie voor groei.

Reactie 112Motion.com

Nanno van der Laan, ceo van 112Motion.com: ‘Fijn dat ondanks de afwezigheid van ‘visuals’ en ons feitelijke product, de jury overtuigd is geraakt van onze business case. Het is namelijk niet een ‘eenvoudig/simpel’ product zoals een app. Neen, ons product Val Detectie voor ouderen en kwetsbaren bestaat uit mooie, modieuze, hardware en slimme software. De jury ziet duidelijk de toegevoegde waarde, en ziet ook dat het een, internationaal, goed schaalbaar businessmodel is. Daarnaast is de teamwaardering hoog: begrijpelijk als je in negen maanden van idee naar launch werkt, met een oplossing die bestaat uit hardware (FallAlert-wearable), geavanceerde software (IoT-connectivity, een business rules en decision management-platform), notificaties en real-time sharing, door middel van datavisualisatie, van het gedrag na een val. Trots dat ik dit namens het team heb mogen presenteren en blij dat wij één van de genomineerden zijn voor beste ict-startup van 2016!’

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-10T10:24:00.000Z Korik Alons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.