Ministerie van EZ scoort met Aerius nominatie

ICT-project van het jaar bij de overheid

Dit artikel delen:

Computable Expert

Reza Sarshar
Projectleider/ Adviseur, Kaizen Projectmanagement. Expert van Computable voor de topics Management, Infrastructuur en Digital Workplace.

Als je het over ict trajecten en overheid hebt dan denkt men snel aan A) omvangrijke trajecten die B) in een dynamische omgeving met C) veel verschillende belanghebbenden moeten worden uitgevoerd en gerealiseerd. Deze drie onderwerpen zijn meestal de ingrediënten die mislukking van de meeste ict-trajecten bij de overheid vormen. Het ministerie van Economische Zaken heeft met het project Aerius bewezen dat dit anders kan.

Dit traject kende enorme technische complexiteit en ook stakeholder management in een dynamische omgeving van wet- en regelgeving die in de looptijd van het traject de beoogde doelstelling direct en indirect beïnvloeden. Alleen al het alligment van verschillende departementen en belanghebbenden was een groot karwei.

Dit traject laat zien hoe ict-mogelijkheden bij kunnen dragen aan optimale dienstverlening van overheid aan het mkb en de burgers. Iedereen weet dat het aanvragen van een vergunning een traject is met veel administratieve stappen die veel tijd in beslag nemen. Maar met Aerius behoort dit tot verleden.

Juryoordeel

Het juryteam van de Computable Awards 2016 was niet alleen onder de indruk van de inhoud van dit project maar ook door de presentatie van het ministerie van Economische Zaken. Zelfs de aanwezige toeschouwers, en de concurrenten in de competitie van ICT-project van het jaar bij de overheid, gaven dit project een warm applaus. Daarom een zeer terecht genomineerde.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-24T10:12:00.000Z Reza Sarshar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.