Microsoft

Cloud-aanbieder van het jaar

Microsoft

Microsoft heeft zijn databasesoftware van het eigen Windows ook naar de aloude serverconcurrent Linux gebracht. Deze onverwachte stap vond begin maart 2016 plaats en geldt niet alleen voor lokale servers. Microsoft gaat hiermee serieus voor de cloud en de jury van de Computable Awards 2016 waardeert dit met een nominatie als cloud-aanbieder.

De ontwikkeling van SQL Server voor Linux is in het grootste geheim gedaan en resulteerde in een preview. Deze vroege versie van SQL Server 2016 voor Linux was in besloten kring beschikbaar voor testers. De planning van Microsoft is om de eerste algemene release midden komend jaar uit te brengen. De leverancier mikt niet alleen op traditionele lokale servers in eigen datacenters van bedrijven. De database draait zowel on-premise als in de cloud en heeft daarbij ook mogelijkheden voor hybride vormen cloudgebruik.

De onthulde preview is beperkt tot alleen de Linux-distributie Ubuntu, maar is ook beschikbaar als een image voor Docker. Microsoft heeft die containertechnologie voor cloud computing ruim een jaar geleden al omarmd. Ubuntu-maker Canonical werkt samen met Microsoft aan de komst van SQL Server naar Linux.

Naast deze nominatie scoorde Microsoft in deze categorie met nog een voordracht goed. Op 10 november 2015 heeft Microsoft-ceo Satya Nadella in Londen een aantal aankondigingen gedaan met betrekking tot de Europese Microsoft-cloudinfrastructuur, waarvan voor Nederland het belangrijkste is dat het datacenter in Middenmeer nu operationeel is. Dit datacenter functioneert als hub voor Microsofts clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-30T11:22:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.