CGI

ICT-dienstverlener van het jaar

CGI

CGI maakte het de algemene jury van de Computable Awards 2016 lastig. Maar liefst drie cases scoorden goed in de categorie ICT-dienstverlener van het jaar. Dit waren het Spark Innovation Center van CGI op het hoofdkantoor in Rotterdam, het wervingsbeleid bij de dienstverlener en het inmiddels ruim tien jaar durende outsourcingscontract met verzekeringsmaatschappij Ohra. CGI is daarom dik verdiend genomineerd in deze categorie.

In het Spark Innovation Center laat CGI aan de hand van diverse, steeds wisselende demo’s zien hoe bedrijven en overheden innovatieve it kunnen inzetten om hun werkwijze efficiënter, goedkoper en klantgerichter te maken. Thema’s als ict-beveiliging, big data analytics, mobility en internet of things worden aan de hand van voorbeelden inzichtelijk gemaakt. Daarvoor combineert het bedrijf slimme toepassingen die het zelf in huis heeft en werkt het samen met partners, zoals bedrijven, ministeries en universiteiten.

CGI Nederland zegt honderden mensen te zoeken die bij de automatiseerder direct aan de slag kunnen. Daarnaast wil het bedrijf jonge medewerkers werven die het bedrijf zelf wil gaan opleiden. Daarbij gaat het om enkele tientallen. Volgens de automatiseerder is er een einde gekomen aan het selectieve wervingsbeleid van de afgelopen jaren en gaat CGI nu ‘voor de grote getallen’. Het aantrekken van nieuwe medewerkers blijft niet beperkt tot de Randstad. CGI zegt vast te houden aan het belang van de regio.

Verzekeringsmaatschappij Ohra laat een deel van zijn ict al zo’n tien jaar naar tevredenheid verzorgen door automatiseerder CGI. In 2004 besloot Ohra, het directe label van verzekeraar Delta Lloyd, om zijn ict-wereld te verdelen in een ‘nieuwe’ (lees: Java) en de ‘oude’ (lees: Cobol) wereld. De verzekeraar besloot daarop in 2005 het Cobol-deel uit te besteden aan LogicaCMG (inmiddels CGI). Negentien automatiseerders stapten over naar de ict-dienstverlener. Het contract had oorspronkelijk een looptijd van vijf jaar, maar is daarna al een aantal keren verlengd.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T08:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.