IBM

ICT-dienstverlener van het jaar

IBM

IBM heeft samen met Shell een suite van geïntegreerde oplossingen geïmplementeerd die in een cloudomgeving alle betrokken partijen en systemen efficiënter laat samenwerken. Informatie, bijvoorbeeld in ontwerpen of werkpakketten voor constructie, wordt zoveel mogelijk centraal in de vorm van data opgeslagen volgens afgesproken datadefinities. Hierdoor kunnen de projectmedewerkers van alle partijen overal en tijdig over dezelfde data beschikken die accuraat en consistent is. Volgens de algemene jury van de Computable Awards 2016 een nominatie voor IBM waard als ict-dienstverlener.

Het bouwen van een olie/gasplatform, een ‘capital project’, heeft een lange levenscyclus. Het is een complex traject met een doorlooptijd van meerdere jaren waarbij veel partijen zijn betrokken. Grote capital projects worden steeds complexer, kostbaarder en zijn steeds moeilijker te managen. ProjectVantage helpt deze uitdagingen te adresseren door betrouwbare up-to-date data in het hart van de bedrijfsprocessen te plaatsen. Omdat projecten groter en complexer worden, neemt ook het volume van de informatie toe en daarmee ook de kosten om die informatie te managen om een project efficiënt uit te voeren.

ProjectVantage creëert nieuwe mogelijkheden om ontwerpen te standaardiseren en te repliceren van het ene project naar het andere waardoor veel ontwerpuren worden bespaard. Door de op data gebaseerde processen kunnen aanpassingen in de originele planning tijdig worden gesignaleerd. Shell krijgt daardoor meer controle over de projectvoortgang en onverwachte gebeurtenissen in de projectuitvoering, die typisch leiden tot hogere kosten, onveilige situaties en langere project doorlooptijden, worden geminimaliseerd. Dit alles maakt het mogelijk dat Shell capital projects sneller, beter en veiliger kan opleveren.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T08:24:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.