Quint Wellington Redwood

ICT-dienstverlener van het jaar

De dienst wegverkeer RDW transformeert zijn ict-organisatie tot een Agile-organisatie. Eind 2016 moeten de ongeveer driehonderd ict’ers permanent anders denken en werken volgens een kortcyclischer, flexibeler en doelgerichter ontwikkelprogramma. De opdracht is gegund aan Quint Wellington Redwood dat de klus na een aanbesteding binnensleepte. De algemene jury van de Computable Awards 2016 waardeert dit met een nominatie in de categorie ICT-dienstverlener van het jaar.

De RDW heeft de ambitie om zijn dienstverlening voortdurend te verbeteren, de time-to-market van nieuwe producten zo kort mogelijk te maken en zoveel als kan gebruik te maken van nieuwe technologieën. Bij die ambitie past niet langer de klassieke lineaire manier van softwareontwikkeling, de zogenaamde watervalmethode. Er moet snel en flexibel kunnen worden ingespeeld op veranderingen die zich tijdens het ontwikkelingsproces voltrekken. Met een Agile-aanpak worden door multidisciplinaire teams - waarvan ook klanten deel uitmaken - telkens kleine delen functionaliteit opgeleverd en getest. Dat leidt tot feedback en input voor de volgende iteratie.

Voor het begeleiden van het leertraject schreef de RDW een nationale aanbesteding uit, waaruit Quint is geselecteerd als meest geschikte partner. Volgens RDW heeft die partij de benodigde kennis en ervaring en deskundigheid op het gebied van verandermanagement, en committeert het aan het eindresultaat. Volgens RDW zijn de ict’ers enthousiast over de overstap naar Agile-werken.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T08:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.