Eurofiber

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Datacenter Eurofiber

Glasvezelleverancier Eurofiber heeft zijn Tier3-datacenter in Groenekan (gemeente de Bilt) voor een tweede keer uitgebreid. Het bedrijf wil hiermee de groei van zijn colocatie-activiteiten faciliteren. De uitbreiding werd op 1 november 2015 afgerond. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 reden om Eurofiber te nomineren als ict-infrastructuurleverancier.

In april 2012 opende Eurofiber de deuren van het Tier 3-gecertificeerde datacenter in Groenekan in de regio Utrecht. Anderhalf jaar later kondigde het de eerste uitbreiding van zijn datacenter in Utrecht aan, om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar rack space en private suites. Met de tweede uitbreiding kunnen klanten het beschikbare vermogen gefaseerd opschalen van 200 kilowatt naar 1 megawatt. Daarnaast komt de nadruk te liggen op groene technologieën.

Eurofiber maakt bij de uitbreiding van zijn datacenter gebruik van koelingssystemen die ook bij lage vermogens zorgen voor een optimale pue (power usage effectiveness). Daarnaast wordt de verdeling van de belasting van de ups’en (uninterrupted power supplies) beter verdeeld. Tot slot zijn de racks in het nieuwe deel voorzien van slimme pdu’s (power distribution units), zodat klanten op ieder moment van de dag hun energieverbruik kunnen checken.

Eurofiber gooide ook met een andere voordracht hoge ogen bij de jury. Het betreft hier het voorzien van twintig locaties van Aeres Groep met glasvezelverbindingen. Met de nieuwe verbinding is Aeres Groep klaar voor cloud- en mobiele toepassingen. Dertien locaties krijgen dubbele, geografisch gescheiden verbindingen. Hierdoor kan het dataverkeer altijd via andere verbindingen doorgaan, voor het geval de ene verbinding naar een hoofdlocatie uitvalt. Hiermee verkleint Eurofiber de kans op onderbrekingen tijdens lessen of examens.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-03T08:18:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.