Interxion

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Interxion datacenter amsterdam

Interxion gaat een nieuw datacenter bouwen in Amsterdam. Dit is het achtste datacenter van de datacenterdienstverlener op de Amsterdamse campus van Interxion in Schiphol-Rijk. Het nieuwe datacenter met de naam AMS8 bedraagt in totaal achtduizend vierkante meter aan oppervlak en biedt ongeveer 15 MW elektrisch vermogen, dat beschikbaar komt voor klanten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 reden om Interxion te nomineren in de categorie ICT-infrastructuurleverancier van het jaar.

Het nieuwe datacenter wordt in zes fasen gebouwd. De eerste twee fases zullen in het najaar van 2016 worden opgeleverd. De fases beslaan elk dertienhonderd vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte. Eind 2016 is dus al 3200 vierkante meter ‘operationeel’. De resterende vier fases zullen verspreid over 2017 operationeel worden. De investeringen voor de bouw van de eerste twee fasen bedragen naar verwachting circa vijftig miljoen euro.

AMS8 wordt gevestigd in Schiphol-Rijk, waar ook de andere zeven rekencentrums van de datacenterdienstverlener staan, zoals de AMS7. Het biedt toegang tot meer dan veertig carriers en isp’s en tot de twee internet exchanges, AMS-IX en NL-ix, die op de campus van Interxion aanwezig zijn. Momenteel heeft Interxion veertig datacenters in elf landen in beheer.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-03T08:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.