Aces Direct

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB

3D printen

Aces Direct ondersteunt zijn mkb-klanten op het gebied van 3D-scannen en -printen. De Tilburgse it-leverancier heeft hiervoor een mix van 3D-oplossingen, -producten en -diensten gelanceerd. Daarnaast heeft het bedrijf een lesprogramma voor scholen ontwikkeld. Hiermee versterkt Aces Direct zijn positie als 3D-kenniscentrum. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 reden om het bedrijf te nomineren in de categorie ICT-leverancier van het jaar voor het MKB.

Met een 3D-printer en de juiste software wordt het op termijn mogelijk om elk denkbaar product te produceren. Om die reden beschouwen experts de opkomst van 3D-printen als de derde industriële revolutie. Dat zijn geen loze kreten. Uit research van PwC blijkt bijvoorbeeld dat de inzet van 3D-printen voor industriële toepassingen binnenkort ‘mainstream’ wordt. Dat is ook te zien aan de verkoop van 3D-printers wereldwijd die jaarlijks verdubbelt. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat er in 2019 wereldwijd 5,6 miljoen 3D-printers verkocht zullen worden.

Aces Direct wil zijn kennis op 3D-gebied graag delen. Niet alleen met klanten, maar ook met kinderen voor wie 3D-printen straks de gewoonste zaak van de wereld zal zijn. Daarom heeft Aces Direct een uitgebreid lespakket voor scholen ontwikkeld.

Aces Direct werkt nauw samen met leveranciers van 3D-printers en -scanners zoals Ultimaker, TripodMaker, Zortrax, Cubicon, Blueprinter, Be3D, Markforged en Robotfactory, 3D Systems, Artec en Fual3D. De mogelijkheden lopen uiteen van relatief goedkope open source-printers tot en met hoogwaardige high-end systemen die objecten kunnen printen met de hoogst mogelijke resolutie en unieke materiaalkenmerken.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T08:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.