B. Startup School Amsterdam (BSSA) van B. Amsterdam, Amsterdam Economic Board en ManpowerGroup

ICT-opleider van het jaar

B. Amsterdam is met B. Startup School Amsterdam (BSSA) gestart. Deze opleiding leert hogeropgeleide jongeren tot 27 jaar de juiste vaardigheden om ze na twaalf weken aan het werk te helpen bij een start-up. Dit met het doel om de jeugdwerkloosheid in Amsterdam tegen gaan. De algemene jury van de Computable Awards 2016 waardeert dit initiatief met een nominatie als ict-opleider.

In Amsterdam vormt jeugdwerkloosheid al jaren een probleem. Momenteel zit één op de acht Amsterdamse jongeren zonder baan, wat 3 procent hoger is dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast blijkt dat er een groot tekort is aan technisch talent: er staan zeventienduizend it-vacatures open binnen de regio Amsterdam. En vooral start-ups hebben behoefte aan talent.

Om beide problemen op te lossen is de opleiding B. Startup School Amsterdam geopend. Deze opleiding is bedoeld voor werkloze jongeren tot 27 jaar met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. De studenten leren full-stack development, exeprience design, growth hacking of content creation. Na twaalf weken is de opleiding afgerond en volgende de studenten een traineeship bij een start-up of corporate. Hier gaan zij gedurende zes maanden aan het werk.

Januari 2016 zijn de eerste honderd jongeren met hun bootcamp gestart in vijf groepen van twintig. In april is de tweede batch van honderd studenten begonnen in september staat er ook een batch voor honderd studenten op de planning. Met meer subsidie van de overheid kan de opleiding verder om op den duur zelfvoorzienend te worden.

BSSA is een samenwerkingsverband tussen B. Amsterdam, Amsterdam Economic Board en ManpowerGroup. Voor de invulling van de lessen hebben diverse start-up academies zich aangesloten bij BSSA, waaronder The App Academy en The Talent Institute (Amsterdam), Le Wagon (Parijs), NYCDA (New York) en Hyper Island (Stockholm).

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-07T11:02:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.